The Avengers vs. Justice League

Marvel/ DC Comics

Tony Stark en co krijgen het druk in 2015. Niet alleen zullen ze opnieuw de wereld moeten redden van een verse grootschalige dreiging. The Avengers zullen ook moeten knokken tegen Batman, Superman en andere superhelden van DC-signatuur. Want nu Warner Bros. – ongetwijfeld middels een stevig kryptonietstrijkijzer – de juridische plooien (een slaapverwekkend verhaal van wie bezit de rechten) rond Superman heeft gladgestreken ligt de weg voor een Justice League-film volledig open. En de studio wil geen tijd verliezen en heeft meteen zomer 2015 als release in de agenda gepland. En daarmee gaat het DC superheldenclubje rechtstreeks de concurrentie aan met de eerste ploeg van Marvel.

DC Comics

Om die releasedatum te halen zal Warner zich wel moeten reppen. Er is nog geen cast en geen regisseur. Een scenario is wel al in de maak, daar is Gangster Squad-scenarist Will Beal mee bezig. Warner gaf ook nog dat mee dat er, behalve Man of Steel, geen nieuwe films met DC Comics-personages zullen verschijnen voor Justice League. Daarmee wordt gekozen voor de omgekeerde strategie van Marvel. De alma mater van Iron Man, Hulk en Captain America koos er voor een gedurfd plan op poten te zetten waarin elke held mooi zijn eigen introductie kreeg. Dat sommige films – ik heb het tegen u Iron Man 2 – zo leken op een langgerekte trailer voor The Avengers moesten we er noodgedwongen bijnemen. Dat DC het anders wil doen, heeft wellicht te maken met de helden die ze in Justice League willen opvoeren. De kans is zeer groot dat zeker Superman en Batman van de partij zullen zijn, twee personages die amper een inleiding nodig hebben (in tegenstelling tot Thor en Iron Man). Het is meteen ook een gedroomde manier om na de ensemblefilm een nieuwe Batman-franchise op te starten (dat kon u hier eerder al lezen).

Hoe de nieuwe Superman-film in het Justice League-plaatje past is nog onduidelijk. Regisseur Zack Snyder heeft ooit al eens laten weten dat zijn Superman niet dezelfde is als de Superman uit een mogelijke Justice League-film. Maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat Warner Bros. geen garen zal willen spinnen van Man of Steel, daarvoor is 2015 al te dichtbij.

Paramount Pictures

En dan is er ook nog ander superheldennieuws. Want in aanloop naar de eerste trailer van Iron Man 3 heeft Marvel ook een synopsis vrijgegeven van het derde solo-avontuur van Ol’ Shellhead. En die klink bijzonder aanlokkelijk:

Marvel Studios’ Iron Man 3 pits brash-but-brilliant industrialist Tony Stark/Iron Man against an enemy whose reach knows no bounds. When Stark finds his personal world destroyed at his enemy’s hands, he embarks on a harrowing quest to find those responsible. This journey, at every turn, will test his mettle. With his back against the wall, Stark is left to survive by his own devices, relying on his ingenuity and instincts to protect those closest to him. As he fights his way back, Stark discovers the answer to the question that has secretly haunted him: does the man make the suit or does the suit make the man?

Iron Man 3 is de eerste stap in de zogenaamde Phase 2 – nog mensen die zich vreselijk ergeren aan dat soort marketingmalarky – van Marvel. Daaronder vallen ook nog Captain America: The Winter Soldier, Ant-Man, Thor: The Dark World en – ongetwijfeld de meest interessante en gewaagde van de hoop – Guardians of the Galaxy. Samen moeten die dan leiden naar The Avengers 2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.