The Canal op Tribeca Film Festival

CTM Pictures

CTM Pictures

Op 18 april gaat de Nederlands-Ierse horrorfilm The Canal in première op het prestigieuze Tribeca Film Festival in New York. De film werd afgelopen zomer in Dublin opgenomen en gaat over David Williams en zijn vrouw Alice, die een prachtig oud pand betrekken met hun zoontje Billy. Als David vermoed dat Alice vreemd gaat, krijgt hij vreemde visioenen over een duistere aanwezigheid in zijn nieuwe huis.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Rupert Evans, die u misschien nog kent uit de eerste Hellboy, en de Nederlandse Hannah Hoekstra (uit App), die met The Canal haar Engelstalig debuut maakt. Achter de camera staat Ivan Kavanagh, die met o.a. Tin Can Man en The Fading Light nogal wat potten brak op verschillende filmfestivals.

CTM Pictures

In New York zijn ze in ieder geval al overtuigd van Kavanagh’s nieuwste. Genna Terranova, die verantwoordelijk is voor de programmatie van het Tribeca Film Festival, noemde de prent terrifying. En daarmee lijkt het opzet van de film geslaagd. Volgens producente AnneMarie Naughton was het de bedoeling om de grenzen van het genre te verleggen.

The film is filled with the director’s own fears, which we hope will be transferred to the audience. The goal was always to make a frightening horror film, pushing the genre and the medium almost to breaking point. It’s a very visceral cinematic experience.

Na zijn hopelijk succesvolle passage op het Tribeca Film Festival krijgt The Canal later dit jaar een release in Nederland. Of de film ook Belgische zalen aandoet is nog niet geweten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.