The Great Yeah-Yeah Gatsby Nigga!

Bazmark Films

Bazmark Films

Ergens in de hoogste regionen van mijn lijst van dingen waar ik werkelijk geen hol om geef: rapmuziek. Semi-parlando dik dooraderd met yeahyeahs, biatches en niggas; gezwierd op tweeënhalve beats – ja, ik veralgemeen. Sue me! – die meestal schaamteloos geript zijn van een al dan niet obscure eightiessong. Ik aanhoor het zoals een N-VA-backbencher de Brabançonne.

U hoeft dan waarschijnlijk ook niet te raden welke richting mijn oogbollen uitgingen toen ik te horen kreeg dat Jay-Z voor de muziek in The Great Gatsby, de nieuwe van Baz Luhrmann, zal zorgen. Hij-die-zich-regelmatig-mag-vleien-tussen-de-uit-marmer-gehouwen-billen-van-Beyoncé zal daarvoor samenwerken met The Bullitts. Het was die laatste die het nieuws, op lyrische wijze eigen aan het genre, wereldkundig maakte op Twitter.

Jay-Z and myself have been working tirelessly on the score for the upcoming #CLASSIC THE GREAT GATSBY! It is too DOPE for words!

Een echte verrassing is het nieuws eigenlijk niet. In de twee trailers van The Great Gatsby speelde al No Church in the Wild van Jay-Z en Kanye West. En van Luhrmann is geweten dat hij, onafhankelijk van wanneer zijn verhaal zich afspeelt, graag moderne muziek gebruikt. Alleen spijtig dat hij deze keer met zo’n belabberde smaak voor de dag komt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.