The Hobbit: An Unexpected Trilogy

The Hobbit: An Unexpected Journey

New Line Cinema

Het nieuws dat Peter Jackson drie films nodig heeft om een verhaal van een slordige vierhonderd bladzijden te vertellen, heeft al veel cyberstof doen opwaaien. Ongeacht of de beslissing een gemakkelijke geldgreep is of er werkelijk genoeg materiaal in de appendices van The Lord Of The Rings is te vinden, krijgen we een nieuwe trilogie. Het wordt afwachten of de splitsing gerechtvaardigd is, en ondertussen wordt er op het net naar hartenlust gespeculeerd omtrent de titel van het derde deel.

Voorlopig is er geen officieel statement dat An Unexpected Journey en There And Back Again niet zullen gebruikt worden als onderschriften van de eerste twee luiken. New Line Cinema liet volgens enkele bronnen echter onlangs een aantal namen registreren, wat zou kunnen wijzen op een gedeeltelijke ofwel volledige titelverandering. Een eerste mogelijkheid is The Hobbit: The Desolation Of Smaug, een verwijzing naar de verwoesting van de titulaire draak en de resulterende woestenij rond de Lonely Mountain Erebor. Ook The Hobbit: Riddles In The Dark dook op in de geruchten, wat dan weer het raadselduel tussen Bilbo en Gollum onder de Misty Mountains zou centraal stellen. Tenslotte gaat ook The Hobbit: The Battle Of Five Armies de ronde, toespelend op de epische finale van The Hobbit waarin mensen, dwergen, Elfen, aardmannen en adelaars tegen of met elkaar ten strijde trekken.

Geen van deze aanpassingen is door New Line Cinema of Peter Jackson zelf bevestigd, maar het geeft ons alvast iets om over te praten. Wel, buiten het idee om een kinderboek in drie films te gieten, terwijl een animatieprent uit 1977 met een groot uurtje genoeg had.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.