The Hobbit: Extended edition bis

New Line Cinema

New Line Cinema

Eerder kon je al lezen dat er een langere versie komt van The Hobbit. Op die extended edition krijgen we nog meer Hobbit fun/verveling (schrappen wat niet past). Het gaat gelukkig maar om een matige 13 minuten aan uitgebreide scènes. Het bonus materiaal op de disc zal echter een fenomenale 9 (negen!) uur bedragen. Dank daarvoor Metro-Goldwyn-Mayer en New Line Cinema!

The Hobbit: An Unexpected Journey Extended Edition zal verkrijgbaar zijn als een 5-disc Blu-ray 3D-set die de Blu-ray 3D en Blu-ray versies van de extended edition bevat; een 3-disc Blu-ray en een 5-disc DVD. De Blu-ray 3D, Blu-ray en DVD bevatten allemaal een nieuwe en verbeterde Digital Copy. Daarmee kan je de standard definition bioscoopversie onmiddellijk downloaden en streamen naar computers, tablets en smartphones.

De bijna (oef, ‘bijna’) negen uur aan bonusmateriaal bevat onder andere audiocommentaar van regisseur / producer / scenarist Peter Jackson en van Philippa Boyens, co-producer/scenarioschrijfster. De meerdelige documentaire “The Appendices” richt zich op de verschillende aspecten van de film en de trilogie.

Peter Jackson zelf is er alvast laaiend enthousiast over. Hoewel het spekken van zijn bankrekening daar mogelijk ook wel een bepaalde invloed op zal hebben:

“Ik ben blij dat de extended edition fans de mogelijkheid geeft om bepaalde belangrijke scènes uit de film te ervaren zoals ze oorspronkelijk gefilmd zijn, en ze een overvloed aan bonusmateriaal te mogen laten zien,” aldus Jackson. “Het is spannend om deze uitgebreide en verrijkte versie van ‘An Unexpected Journey’ te presenteren zodat fans zich volledig kunnen onderdompelen in de film, voordat ze het tweede deel van de trilogie zien.”

De extended edition is te koop net voor de release van The Desolation of Smaug eind dit jaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.