The Jungle Book op blu-ray

Disney

Disney

Je hebt The Jungle Book (1967) een stuk of vijftig keer gezien, maar heb je ook al de versie uit de Sovjet Unie gezien? Adventures of Mowgli, integraal op YouTube. Maar daar gaat dit artikel niet over.

Disney

De Disney-versie van Rudyard Kiplings meesterwerk kan je nu ook bekijken op blu-ray. Schitterende kleuren en een onvoorstelbare scherpte zullen jouw jeugdherinneringen weer tot leven wekken. Is dat eigenlijk wel een goeie zaak? Persoonlijk vond ik die vage openingsscène met fletse kleuren wel iets hebben. Alsof de verzengende hitte van de jungle het televisiebeeld deed smelten. Maar voor de nieuwe generatie die gewend is aan haarscherpe beelden is het misschien wel goed nieuws.

Disney

 

Walt Disney’s The Jungle Book is natuurlijk één en al truttigheid, vergeleken bij het bikkelharde boek van Kipling. Maar eerlijk is eerlijk. Disney heeft onvergetelijke personages gecreëerd die bijna vijftig jaar na datum nog steeds ontwapenend zijn.

Kaa’s valse hypnosetruukjes zijn hilarisch en Shere Khans sarcasme is tijdloos. Man cub Mowgli met het roodoranje broekje is nog steeds schattig ongehoorzaam en Baloo… Baloo is Homer Simpson in berenversie: dom, onverantwoordelijk, dik en extreem populair. Apenkoning King Louie (Louis Prima) kampt met een darwiniaans complex en ondertussen probeert de strenge maar verstandige panter Bagheera Mowgli naar de mensenwereld te krijgen. In de Disney-versie vertrappelt Kolonel Hathi geen mensendorpen maar leert hij zijn zoon en volgelingen marcheren. Maar ach, zelfs dat is grappig voor een snel gevuld kinderhand als het mijne.

Wie kleine kinderen in huis heeft of de videospeler niet meer aan de praat krijgt: weet wat je te doen staat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.