The Killing US nogmaals afgevoerd

20th Century Fox

20th Century Fox

AMC schrapt de Amerikaanse versie van The Killing. Met deze beslissing lijkt er een definitief einde te komen aan de remake van de Deense politieserie Forbrydelsen.

Het eerste seizoen schoot nochtans goed uit de startblokken, maar werd na de laatste aflevering gemengd onthaald in de Verenigde Staten. Het mysterie rond de gruwelmoord op het tienermeisje Rosie Larsen – het centrale thema in seizoen een- bleef onopgelost en dat werkte frustrerend bij een deel van kijkers en critici.

Na het tweede seizoen werd de reeks al eens gecancelled. Tijdelijk, want AMC liet Veena Sud een nieuw scenario rond een mysterieuze moord uitschrijven. In Amerika ging afgelopen zomer het derde seizoen, met Mireille Enos and Joel Kinnaman, van start.

AMC zei in een verklaring: “We hebben de moeilijke beslissing genomen om geen vierde seizoen op te starten. We willen Fox Television Studios, bedenker Veena Sud, de fantastische cast en de trouwe fans van de reeks bedanken.

Vitaya start in het najaar met de uitzending van het eerste seizoen van The Killing. Op Canvas loopt momenteel het tweede seizoen van de originele Deense reeks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.