The Shining voor of na?

Warner Bros.

Dat we de laatste tijd veel, overdreven veel sequels voorgeschoteld krijgen is algemeen geweten. Ook het aantal prequels neemt snel toe. Als dit gebeurt bij recente films is het soms storend. Maar wanneer men ook de bron der klassiekers gaat aanboren wordt het ronduit een schande. Zo is er nu sprake van een prequel op The Shining. Of wordt het toch een sequel? Misschien wel gewoon beide als de trends worden gevolgd.

Warner Bros.

Warner Bros. zou aan het denken zijn over een prequel op Stanley Kubricks klassieker. De film zou zich focussen op het verhaal van Jack Torrance (Jack Nicholson) voor de gebeurtenissen in het Overlook Hotel. Voor verdere uitwerking van het concept heeft de studio contact gezocht met Laeta Kalgoridis (Avatar, Shutter Island), Bradley Fischer en James Vanderbilt die reeds samen werkten aan Zodiac.

Stephen King werkt zelf aan een sequel op zijn literair werk. Deze kreeg de naam Doctor Sleep en verschijnt volgend jaar. De filmrechten zijn nog niet verkocht maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Het verhaal pikt de draad op in Danny’s (Danny Lloyd) leven. Ondertussen heeft hij een middelbare leeftijd bereikt. Om een zekere Abra Stone te redden moet hij in conflict gaan met een bende moordende paranormalen. Deze laatsten leven van de “stoom” die vrij komt bij het folteren van kinderen die kunnen “schijnen”. Vreemde jongens…

Of we het nu goedkeuren of niet, er komt zo goed als zeker dus een opvolger voor The Shining. Mocht het een prequel worden over Jack Torrance wens ik Jack Nicholsons opvolger alvast veel succes. Ik denk dat onderstaande scène duidelijk maakt waarom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.