Thomas Kretschmann in tweede Avengers

Universal Pictures

Universal Pictures

Nog maar eens artikel over The Avengers: Age of Ultron? Ja, nog maar eens een artikel over The Avengers: Age of Ultron. Het is verdikke een dagtaak geworden om alle ontwikkelingen over de volgende Earth’s Mightiest Heroes-film te volgen. En wat is nu dat grote nieuws? Wel dat Thomas Kretschmann (King Kong, Wanted) de cast heeft vervoegd. De Duitse acteur zal er een nieuwe slechterik spelen. Wie, dat is nog niet helemaal duidelijk. Maar er zijn sterke vermoedens dat Kretschman zich in het nazi-uniform van Baron Wolfgang von Strucker mag hijsen.

In het papieren Marvel-universum is von Strucker een nazi-officier, één van Hitler zijn topmannetjes, die ook toetreedt tot de terreurorganisatie Hydra. Hij ligt meermaals in de clinch met zowel Captain America als Nick Fury. Hoe von Strucker precies in de Ultron-verhaallijn past, is allesbehalve duidelijk. Het kan even goed zijn dat de gelittekende villain opduikt in een flashback van Cap. En daar moeten we misschien zelfs op hopen. Superheldenfilms die meer dan één slechterik opvoeren, hebben niet de beste reputatie.

Marvel

Avenger Scarlett Johansson doet er intussen alles aan om de verwachtingen voor de tweede Avengers-film nog wat aan te scherpen. In een interview liet ze weten dat Age of Ultron een pak donkerder wordt dan zijn voorganger maar dat de film tegelijk ook zijn gevoel voor humor bewaart.

Well, we can expect the Avengers. Joss [Whedon], again, is back, wrote the script, and is directing. I think the script is dark and it’s dry, it’s got this amazing one-liner, glass-cutting sense of humor. Obviously the script is very cerebral. It doesn’t lose that exciting comic book aspect that people enjoyed in the first film, but it’s smart and it feels like the next installment. It doesn’t feel like a rehashing, it feels like these characters are moving forward, plotlines are moving forward. It’s deep and I think that’s why people really respond to the Marvel universe, because the films are fun and exciting and have all that flashy stuff, but there’s a gravity to them. People can expect that gravity this time around.

Dat regisseur Joss Whedon gevatte dialogen kan schrijven, bewijst hij al jaren. En dat donkerder aspect van het verhaal zou kunnen wijzen op één van zijn andere trademarks. Whedon deinst er namelijk niet voor terug om geliefde personage een kopje kleiner te maken. Als hij dat doet – en laat het ons hopen, de Marvel Cinematic Universe kan wel eens een zwaar trauma gebruiken – dan hoop ik wel dat hij het deze keer eerlijk speelt. Die terugkeer van agent Coulson in Agents of S.H.I.E.L.D. ligt me nog altijd wat zwaar op de maag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.