TiFF prijst 12 Years a Slave

Fox Searchlight Pictures

Fox Searchlight Pictures

12 Years a Slave is de winnaar van het Toronto International Film Festival, een van de grootste filmfestivals ter wereld. Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch en Michael Fassbender spelen de hoofdrollen. De film is van de hand van de Brit Steve McQueen, die eerder al hoge ogen gooide met Hunger en Shame. Ook Brad Pitt speelt een rolletje in de film.

1841, Solomon is een vrij man en woont met zijn gezin in New York. Wanneer zijn gezin de stad uit is wordt hij die dag door twee mannen ontvoerd. Vastgebonden wordt hij naar het zuiden gestuurd en verkocht als slaaf. Solomon beweert een vrij man te zijn maar niemand gelooft hem. Als slaaf wordt hij jarenlang afschuwelijk behandeld en probeert uit wanhoop in een bijna onmogelijke situatie te ontsnappen, maar wie kan hij vertrouwen.

In tegenstelling tot de meeste andere filmfestivals wordt de hoofdprijs in Toronto niet uitgereikt door een vakjury, maar door het publiek. Het Filmfestival van Toronto wordt wereldwijd beschouwd als een podium voor toekomstige Oscarfavorieten.

Releasedatum wordt voorzien voor begin 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.