Trailer: Dawn of the Planet of the Apes

www.hollywoodreporter.com

20th Century Fox

We schrijven tien jaar na de feiten uit Rise of the Planet of the Apes. Wildernis heeft teruggenomen wat de mensheid haar afnam. De arrogante homo sapiens is nederig nu. De weinige overlevenden van het ALZ-13 virus verschansen zich in urbane ruïnes.

Maar de uitroeiing lijkt bedwongen. De achterblijvers kunnen hun wonden likken. Een nieuwe samenleving bouwen op het puin waaronder hun naasten begraven liggen. Of toch proberen.

Want ze zijn niet langer de dominante soort op aarde. De groep genetisch geëvolueerde mensapen heeft niet stilgezeten afgelopen decennium. Samenleven vereist daarom een vredesbestand tussen aap en mens.

20th Century Fox

Een Chinese vrijwilliger baant zich een weg door de rijzige sequoia’s van het Redwoodbos. De plaats waar apenleider Caesar (Andy Serkis) rust zocht aan het einde van de vorige film.

I need to speak to Caesar.

Maar Caesar is niet langer het lieve aapje dat ooit op wetenschapper Will Rodmans schoot (James Franco) zat. Waar is die Rodman eigenlijk in het hele plaatje? Ook bezweken aan het ALZ-13 virus?

En wil Caesar eigenlijk wel luisteren? De oorlogsstrepen op zijn snoet laten weinig goeds vermoeden. Maar te horen aan het artillerievuur, heeft de mensheid ook wel wat boter op zijn hoofd.

Regisseur Matt Reeves (die de fakkel overneemt van Rupert Wyatt) gaf alvast te kennen dat er diepgang en karakterontwikkeling zit in Dawn of the Planet of the Apes. Op zich kan dat best. Met Gary Oldman en Jason Clarke in de mannelijk hoofdrollen, heeft Reeves alvast geen kloefkappers aangetrokken. Daarnaast doen ook nog Keri Russell, Judy GreerKodi Smit-McPhee en een rist minder klinkende namen mee.

Hoe wankel de vrede tussen aap en mens is, zal op 6 augustus 2014 blijken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.