Trailer Dustin Hoffmans Quartet

Quartet

Weinstein Company

Dustin Hoffman, bekend van blinkers als The Graduate en stinkers als Meet The Fockers, gaat voor het eerst in zijn 76-jarige leven een film regisseren: Quartet. En dat ziet er behoorlijk veelbelovend uit want naast een heerlijke trailer en een leuk verhaal heeft Quartet Maggie Smith kunnen strikken. Wie van kostuumdrama houdt kent haar wel, de eeuwig misnoegde Her Ladyship Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham uit de serie en Golden Globewinnaar Downton Abbey.

Quartet speelt zich af in een rusthuis voor gepensioneerde operazangers en –zangeressen. Drie bewoners en voormalige collega’s, Wilf (Billy Connolly), Reggie (Tom Courtenay) en Cissy (Pauline Collins), geven elk jaar een concert op de verjaardag van Giuseppe Verdi ten voordele van het rusthuis. Maar wanneer Jean Horton (Maggie Smith) haar intrek neemt in het pension loopt de planning van het concert in het honderd. Jean is namelijk Reggie’s ex-vrouw en ze was het meest succesvolle lid van hun voormalige kwartet, wat nog steeds veel jaloezie opwekt.

Wie een film over vier lieve oudjes verwacht is eraan voor de moeite want de vier ego’s botsen alle kanten op en sparen elkaar niet van steken boven en onder water. Quartet wordt pas volgend jaar in België gespeeld maar je kan alvast genieten van de trailer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.