Trailer Ender’s Game

Lionsgate

Lionsgate

2013 is het jaar van de science fiction, zoveel is duidelijk. Oblivion, Star Trek: Into Darkness en After Earth hebben we ondertussen al opgesoupeerd en al dan niet geregurgiteerd (of overgegeven in het schoon Vlaams). Deze zomer kijken we dan weer uit naar Pacific Rim en Elysium. En daar houdt het niet mee op want ook in het najaar kiest Hollywood resoluut het ruime sterrensop!  Zo toonden we je hier eerder al de adembenemende trailer van Gravity, waarin George Clooney en (vooral) Sandra Bullock in nauwe schoentjes komen te zitten na een ongeluk in space.

Van een schijnbaar minder minimalistisch kaliber wordt Ender’s Game, van Gavin Hood. Deze Zuid-Afrikaan maakte naam en faam met Tsotsi en brak die dan zelf weer vakkundig af met X-Men Origins: Wolverine. Het kan dus nog alle kanten op in deze spectaculair uitziende prent waarin onder meer Harrison Ford en de immer imponerende Ben Kingsley hun opwachting maken. Ford en Kingsley zullen echter wel enkel in een bijrol te zien zijn, want de meeste aandacht zal gaan naar een aantal acteurs die hun kleinkinderen konden zijn.

Lionsgate

Wanneer de aarde aan het einde van de 21ste eeuw bijna vernietigd wordt door een buitenaards ras, besluit de mensheid haar hoop namelijk te leggen in de onvoorspelbaarheid en de puurheid van kinderen. Lijkt simplistisch, maar geef toe, welke sci-fi prent is dat nu niet? Enkel het spektakel en de meest ongeloofwaardige dialogen zo geloofwaardig brengen volstaat toch, nee? Met Asa Butterfield en Hailee Steinfeld in de jeugdige  hoofdrollen zijn er wat dat tweede deel betreft alvast geen risico’s genomen. Beiden bewezen namelijk eerder al (in respectievelijk Hugo en True Grit) dat ze een film kunnen dragen. Qua spektakel zal Gavin Hood bovendien wel de nodige hulp gekregen hebben van Roberto Orci en Alex Kurtzman, het onafscheidelijke duo dat samen met ene JJ groot werd met series als Alias en Fringe om vervolgens stellair te gaan met Star Trek

Nog niet op voorhand afschieten dus, en toch al een beetje uitkijken naar november.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.