Trailer: Loin des Hommes

Kaléo Films

Kaléo Films

Van alle A-listers in Hollywood moet Viggo Mortensen toch wel de grootste polyglot zijn. Naast Engels spreekt hij namelijk ook vloeiend Spaans, Frans, en, zoals zijn naam al deed vermoeden, een aantal Scandinavische talen, waaronder het Deens. Deze uitgebreide talenkennis komt hem van pas bij de chronische reismicrobe die hij al van jongs af aan te pakken heeft. Geboren in New York trekt Mortensen met zijn ouders al snel richting Venezuela en Argentinië om vervolgens op zoek naar zichzelf te gaan in Denemarken. Wereldberoemd werd hij dan weer door  op het allerlaatste moment op een vliegtuig richting Nieuw-Zeeland te springen om deel te nemen aan de onvergetelijke reis van één of andere Fellowship of the Ring. Ook hier leerde hij een nieuwe taal aan, al zijn er maar weinigen die hem zullen verstaan… Sindsdien rijgt Aragorn de internationale filmprojecten aaneen. Denk maar aan Hidalgo of Alatriste, of aan zijn recente keuzes voor The Two Faces of January en Jauja.

Kaléo Films

Kaléo Films

Binnenkort is onze wereldreiziger voor Loin des Hommes dan weer in Noord-Afrika terug te vinden, en spreekt hij een aardig mondje Frans. Voor deze film baseerde regisseur David Oelhoffen zich op het kortverhaal L’Hôte van Albert Camus (L’Étranger). De existentialistische invloed van de Nobelprijswinnaar, waarin de mens en enkel en alleen de mens verantwoordelijk is voor zijn lot en voor de gevolgen van zijn keuzes, is duidelijk voelbaar. Mortensen speelt er namelijk een leraar Frans, die eind jaren 50 tijdens de onafhankelijkheidsoorlog tussen Algerije en Frankrijk voor een ferm dilemma komt te staan. Kiest hij voor zijn vriendschap met een lokale revolutionair (Reda Kateb, zie ook: Zero Dark ThirtyUn Prophète) of doet hij zijn plicht als Frans staatsburger en levert hij deze oproerkraaier uit aan de lokale overheid?

Loin des Hommes komt in februari volgend jaar in de zalen. Gezien het onderwerp zal hij allicht geen al te grote of lange release kennen. Snel zijn wordt dus de boodschap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.