Trailer: The Amazing Spider-Man 2

Sony

Sony

De dagen kropen tergend traag voorbij. ’s Nachts konden we de slaap amper vatten. Ongeduldig wachtend op een nieuwe ochtend. Dan kleurden we een nieuw mijtertje, ik bedoel een webhoofdje, in op onze aftelkalender. Vandaag is het eindelijk zover. De goede heilige man, Marc Webb, dropte de allereerste trailer voor The Amazing Spider-Man 2 in ons schoentje!

Twee jaar geleden maakte die Webb met The Amazing Spider-Man een geslaagde reboot. We vergaten op slag dat Sam Raimi‘s Spider-Man nog geen decennium oud was. Andrew Garfields Peter Parker bleek veel toffer dan de ietwat idiote versie van Tobey Maguire. Natuurlijk, we hadden het allemaal al eens gezien. Het schuldgevoel om Uncle Bens (Martin Sheen) dood. De confrontatie met de eerste villain. Alleen de befaamde zinsnede ‘With great power comes great responsibility.’ ontbrak.

His greatest battle begins

Columbia Pictures

Enter deel 2. De speeltijd is voorbij — letterlijk, want Peter studeert af. Maar zorgeloos met zijn liefje Gwen Stacy (Emma Stone) zomeren, zit er niet in. Iemand moet New York van het geboefte beschermen. Een leuke hobby, zolang het om kruimeldieven gaat. Maar al snel vliegen er auto’s door de Big Apple, en dan weet je wel hoe laat het is.

De door haat verteerde Electro (Jamie Foxx) vormt een ongeziene nemesis voor onze muurkruiper. Tussendoor komt de Russische pletwals Rhino (Paul Giamatti) flink wat blauwe plekken beuken. En zien we daar een glimp van Green Goblin? Maar Peters grootste zorg is misschien wel het verleden van zijn vader (Campbell Scott) dat naar boven komt.

Dan is er nog Peters jeugdvriend, Harry Osborn (Dane DeHaan), die onverwacht opduikt. Hoewel, onverwacht? Er zijn verdachte dingen aan de gang bij OsCorp, het bedrijf van Harry’s terminale ouweheer Norman Osborn (Chris Cooper). Alerte kijkers zien in een flits de tentakels van Doc. Octopus en de vleugels van de Vulture. Drie vijanden lijkt nog maar het topje van de ijsberg. De Sinister Six komt eraan. Hopelijk kan Aunt May (Sally Field) ook dit keer op haar eieren wachten….

The Amazing-Spiderman 2 slingert zich vanaf 16 april 2014 — twee weken voor de Amerikaanse release! — een weg door de Belgische zalen. In afwachting kan je alvast nog eens ons interview met Webb herlezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.