Trailer: Triple 9

Open Road Films

Open Road Films

Triple 9 is één van de vele films waar we in 2016 naar uitkijken. En dat is voor één keertje niet omwille van wie er zich vóór de camera bevindt. Achter de camera bevindt zich namelijk ‘onze’ Nicolas Karakatsanis. Deze D.O.P. schilderde eerder al de korrelige tableaus voor Michaël Roskams Rundskop en The Drop. 

Voor Triple 9 werkt Karakatsanis samen met John Hillcoat. Deze Australische regisseur bracht ons eerder al Lawless en The Road en bewees vooral met The Proposition over een indringende, visuele en behoorlijk bloederige stijl te beschikken. Verwacht je in Triple 9 (slang voor “officer down”) dus maar aan een aantal beelden die je nog dagen zullen achtervolgen.

To survive out here, you gotta outmonster the monster. Can you do that?

Waar Hillcoats vorige films zich nog in het verleden of in een apocalyptische toekomst afspeelden, situeert zijn hopelijk nieuwe kopstoot van een film zich in het rauwe hier en nu. Een wereld waarin de politie even corrupt is als de criminelen waar ze op jagen. Door deze corruptie komen ze op een serieus slecht blaadje terecht bij de Russische maffia (koud vertolkt door een haast onherkenbare Kate Winslet). Met hun rug tegen de muur is hun enige uitweg een overval die ze in opdracht van diezelfde maffia moeten plegen…

Naast Winslet mag Karakatsanis z’n camera op nog ander schoon volk richten. Of wat dacht je van klasbakken als Woody Harrelson, Chiwetel Ejiofor, Casey Affleck, Aaron Paul, Anthony Mackie of Norman Reedus?

Triple 9 wordt rond februari in de zalen verwacht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.