Trailer voor Les Rayures du Zèbre

Pathé

Pathé

Vanaf 5 februari kan je Benoît Poelvoorde en Tom Audenaert zien schitteren op het grote scherm in de nieuwe film van Benoît Mariage, Les Rayures du Zèbre. Dat Poelvoorde kan acteren moet duidelijk zijn uit zijn palmares: van C’est arrivé près de chez vous uit 1992 (bekroond met awards in Cannes en Toronto) tot Rien à Déclarer in 2010 (van en met de alomgekende Dany Boon). Poelvoorde rijgt de ene film na de andere aan elkaar en heeft zo een vrij groot filmpalmares opgebouwd. Tom Audenaert kent iedere (Vlaamse) televisiekijker ondertussen wel, met rollen in onder andere Quiz me Quick (2012) en Connie & Clyde (2013). Hij sierde het grote scherm in het bekroonde Hasta La Vista (met o.a. de Grand Prix des Amériques op het Filmfestival van Montréal).

De regie is in handen van een andere Benoît: een zekere Benoît Mariage, met wie Poelvoorde al meermaals projecten heeft gedaan. Zo werkten ze onder meer samen voor dekomedies Les Convoyeurs Attendent (1999) en Cow-Boy (2007).
Ook deze keer maken beide Benoîts een komedie. Les Rayures du Zèbre gaat over een louche voetbalmakelaar José (gespeeld door Poelvoorde) die in Ivoorkust op zoek gaat naar nieuw talent. Hij vindt er Yaya en neemt hem mee naar België om hem om te toveren tot the next big thing in het Belgische voetbal. José gelooft dat alles gesmeerd zal lopen, maar er steken toch enkele problemen de kop op.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.