Trailer voor Mandela biopic

Weinstein

Weinstein

Donderdag 18 juli werd Nelson Mandela 95 jaar. Een mooie leeftijd en ideale introductie voor trailer van Mandela: Long Walk To Freedom. Dat is een biopic over de voormalige president van Zuid-Afrika. De Britse acteur en regisseur Justin Chadwick baseerde zich voor deze film op de gelijknamige autobiografie die Mandela in 1995 uitbracht. Afgaande op de trailer zal de biopic ons vooral een blik gunnen op de revolutionaire, zeg maar explosieve kant van Mandela. We zullen dus een minder bekend beeld te zien krijgen van deze voormalige winnaar van de Nobelprijs voor de vrede die terecht tot één van dé iconen van de twintigste eeuw mag gerekend worden.

Freedom. It is an ideal for which I am prepared to die.

X-Filme

De rol van de grootste strijder tegen de apartheid wordt vertolkt door Idris Elba. Elba zie je momenteel in Pacific Rim. Hij speelde voordien ook al mee in andere blockbusters als Prometheus en Thor. Dat hij echter ook serieuzer werk aankan bewees hij eveneens al ten volle in prestigieuze reeksen als The Wire en Luther.

De Britse acteur is overigens niet de eerste die in de huid kruipt van Mandela. Nog vers in het geheugen ligt de vertolking van Morgan Freeman voor Invictus (2009). Deze film toont ons Mandela als president van Zuid-Afrika. Twee jaar daarvoor was er ook al Goodbye Bafana, waarin het leven van een fascistische cipier een serieuze wending krijgt door de gevangene (Mandela dus, hier gespeeld door Dennis, de president uit 24Haysbert) die hij twintig jaar lang bewaakt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.