Trailer voor Parkland

American Film Company

American Film Company

Op 22 november is het exact vijftig jaar geleden dat John Fitzgerald Kennedy, de toenmalige president van de Verenigde Staten, in Dallas werd neergeschoten. Een halve eeuw later weet de wereld nog steeds niet wie er precies achter deze aanslag zat. Lee Harvey Oswald is de enige naam die in de geschiedenisboeken als schuldige naar voren wordt geschoven, maar dat maken ze mij alvast niet wijs. Zeker niet na het luisteren naar Bill Hicks of na het bekijken van JFK, het meesterwerk dat Oliver Stone in 1991 maakte.

Zapruder

In hoeverre Parkland de complottheorieën rond de moord op Kennedy nog meer gaat aanzwengelen valt nog te bezien. Feit is wel dat het een chaotisch relaas belooft te worden van de al even chaotische uren en dagen na de aanslag op Dealy Plaza.

De film zoomt namelijk in op de dokters en verpleegsters van het Parkland Memorial Hospital, waar Kennedy na de fatale schoten naartoe werd gebracht. Daarnaast komt ook ene Abraham Zapruder in beeld. Deze fabrikant van dameskleding filmde namelijk de rit van Kennedy net op het moment dat hij werd neergeschoten. Zijn naam is sindsdien een begrip en zijn home video de meest bekeken en grondigst geanalyseerde uit de geschiedenis.

Zapruders beelden worden in Parkland samen met andere authentieke opnames uit die tijd verweven met de fictieve beelden van Barry Ackroyd, die als vaste cameraman van Ken Loach wel vertrouwd is met een meer natuurlijke look. In de hoofdrollen vinden we Paul Giamatti terug als Zapruder. Zac Efron (The Paperboy en tal van draken van tienerfilms) en Marcia Gay Harden (The Mist) doen dan weer dienst als respectievelijk dokter en verpleegster van het Parkland Memorial. Billy Bob Thornton tenslotte mag als agent van de Secret Service eindelijk nog eens zijn acteertalent in een grote film etaleren.

Hieronder vind je de trailer terug, en mocht Parkland dan toch niet willen meerijden op de samenzweringstrein is er nog altijd JFK of Bill Hicks. Back and to the left!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.