Trailer voor Prince Avalanche

Magnolia Pictures

Magnolia Pictures

Het even gehad met al die luidruchtige blockbusters? Het vliegend schijt aan het krijgen van al die superhelden? Een broertje dood aan ruimteschepen? 3-D bezorgt u schele koppijn? Op zoek naar rust in de knusse bioscoopstoel? Dan schrijft dokter Supercalifragilistic u graag het medicijn Prince Avalanche voor.

Prince Avalanche is het soort film dat uw dokter zelf ook graag ziet. Daar dacht de jury van het Internationaal Filmfestival van Berlijn exact hetzelfde over. David Gordon Green verliet de Berlinale met de Zilveren Beer voor beste regie.

Magnolia Pictures

De film is een remake van het Ijslandse Á Annan Veg uit 2011. 1988, een verlaten snelweg in Texas. Twee wegenwerkers, twee tegenpolen. Een zomer lang belast met de herstelling van de door vuur verwoeste snelwegmarkeringen. Af en toe ontmoeten ze passanten. Maar meestal is er alleen het desolate landschap en ergernis. Het is een verhaal van een ontluikende vriendschap met vallen en opstaan. Steevast de mooiste vriendschap, zoals ze wel eens zeggen.

De cast oogt alvast beloftevol. Paul Rudd speelt de oudere wegenwerker Alvin. U kent hem vooral van zijn komedies met Judd Apatow en als meneer Phoebe Buffay uit Friends. Om wat gezag af te dwingen liet Rudd een forse knevel onder zijn neus groeien.

Temporary Residence

Emile Hirsch vertolkt de jongere, ietwat suffe Lance. Hirsch ben ik voor eeuwig en drie dagen dankbaar voor zijn prachtige rol van Christopher McCandless in Sean Penns Into the Wild. Afgaande op de trailer lijkt Hirsch tegenwoordig verdacht akelig op een jonge Jack Black. Een beetje teveel in de chipszak gezeten jongen?

Wat me vooral nieuwsgierig maakt is de soundtrack. Het postrockcollectief Explosions in the Sky kreeg vrij spel om de geluidsband in te kleuren. Wie ooit Friday Night Lights zag, weet tot welk hoog niveau de Texaanse band een filmsoundtrack kan tillen.

Prince Avalanche draait najaar 2013 in onze tricolore zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.