Trailer: Welcome To Yesterday

Sony

Sony

Michael Bay heeft nooit de ambitie gehad om de revolutionair in hedendaagse cinema te worden. De bombastische regisseur met een fetisj voor explosies toont als producer ook een boontje voor slappe horrorfilms (The Purge, de remake van Friday the 13th en herinnert zich iemand nog The Unborn?). In zijn optiek van vergane concepten uit te melken, komt producer Bay in Welcome To Yesterday met een found footage thriller op de proppen.

Sony

Nadat ze een “oude” digitale videocamera teruggevonden hebben kijken een paar tieners naar de bijhorende familiefilms. Plots ziet één van hen zijn huidige zélf op film verschijnen, via een spiegelreflectie (enige link met het spiegelstadium van Lacan is waarschijnlijk puur toeval). Dit leidt hen naar de garage, waar de vader van het hoofdpersonage blijkbaar een tijdmachine aan het bouwen is (was?).

De tijdmachine blijkt niet zo spectaculair te zijn, want de tieners kunnen slechts één dag terugreizen. Maar dat blijkt genoeg tijdreizen te zijn om heel wat te feesten, vakken terug af te leggen en de loterij te winnen. En puberliefde te ontdekken, natuurlijk. Maar in de grote traditie van The Butterfly Effect veroorzaken hun impulsieve aankopen en tongzoenen plots een vliegtuigongeluk.

Bay zou Bay niet zijn als wat volgt heel wat explosies en dramatische achtervolgingen inhoudt om de tijd terug te draaien – en dat allemaal met camera in hand! De titel, Welcome To Yesterday, reflecteert mogelijk al op het feit dat de film aan gisteren behoorde. Voor wie het toch aandurft, de film is in de Belgische zalen te zien vanaf 19 maart 2014. De trailer vindt u alvast hieronder:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.