Trailers: Francofonia en Elser

Zero One Films

Zero One Films

Deze week kan je in de filmzalen gaan voor de zoveelste boksfilm met Sylvester Stallone, kiezen voor het gangstergeweld van Legend ofwel een traantje wegpinken bij Oscarmagneet The Danish Girl. Of je kan ook eens een minder opvallende film meepikken. Hieronder vind je twee trailers terug van films die zeker een kijkje waard zijn.

Zo is er bijvoorbeeld het kunstige drama Francofonia, dat zich afspeelt in en rond het door Nazi’s bezette Parijs. Frankrijk en haar hoofdstad worden niet alleen bezet, maar ook compleet leeggeroofd. Hierbij is vooral het Louvre een meer dan aantrekkelijke schatkamer. Toch zullen twee mannen deze grootschalige diefstal tegen proberen gaan.

Met Francofonia laat de Russische regisseur Alexandr Sokoerov z’n camera opnieuw door de gangen van een wereldberoemd museum dwalen. Na het technologische hoogstandje Russian Ark, waarin Sokoerov ons in één enkele take letterlijk en figuurlijk doorheen de geschiedenis van L’Hermitage rondleidde, richt hij nu dus zijn lens op het Louvre.

Ook in de Duitse film Elser lopen we Nazi’s tegen het lijf. Alleen maar Nazi’s? Neen, ook normale Duitsers die helemaal niks van Adolf Hitler en z’n machtsgeile kliekje willen weten. En zelfs bereid zijn der Führer uit de weg te ruimen. De eenvoudige meubelmaker Georg Elser was zo iemand. Maar net zoals later operatie Walküre (zie ook Hollywoodprent Valkyrie) zou mislukken, ontsnapte Hitler ook aan deze aanslag.

Regisseur Oliver Hirschbiegel keert na Engelstalige prenten als Diana en The Invasion terug naar hetzelfde onderwerp van Der Untergang, een meesterwerk waar zowel pers als publiek laaiend enthousiast over was.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.