Treintje rijden door de sneeuw

The Weinstein Company

The Weinstein Company

Met drie zijn ze. Zuid-Koreaanse regisseurs die het dit jaar voor het eerst eens in het Engels mogen proberen. Binnen een paar weken laat Kim Jee-woon zijn The Last Stand op ons los, de échte comebackfilm van Arnold Schwarzenegger. Begin mei krijgen we dan Stoker van Park Chan-wook. En dan is er ook nog Snowpiercer van The Host-regisseur Bong Joon-ho, die ergens in de loop van dit jaar moet verschijnen.

Van The Last Stand en Stoker hebben we al een aardig idee wat we mogen verwachten – en het ziet er goed uit! – maar Snowpiercer was tot nu toe slechts a peck on the radar. Op een trailer is het wellicht nog eventjes wachten maar het eerste artwork van de film stilt de eerste honger en doet die tegelijk vurig aanwakkeren.

The Weinstein Company

Snowpiercer, gebaseerd op de Franse strip Transperceneige  is een scifi-thriller die zich afspeelt in het jaar 2031. De aarde is om zeep door een mislukte poging om global warming op te lossen en er is nieuwe tepelverstijvende ijstijd aangebroken. De laatste overlevenden van de natuurramp reizen met een knoert van een trein doorheen het verschrikkelijke winter wonder land. Vooraan in de tsjoek-tsjoek zit de gegoede burgerij te genieten van de broodnodige luxe. Op het einde, als sardienen in een blik, leven de sukkelaars en armoezaaiers een veel moeilijker bestaan. En u weet hoe dat gaat in zo’n verhalen, de lage klasse komt in opstand en de revolutie die daaruit voortkomt brengt het voortbestaan van de mens in gevaar.

The Weinstein Company

Voor zijn eerste Engelstalige film kon Bong een aardig groepje acteurs klissen. Zo zijn o.a. Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt, Alison Pill, Tilda Swinton, Ed Harris, Octavia Spencer en Ewen Bremner van de partij. Maar de Zuid-Koreaanse regisseur zette ook een aantal landgenoten op zijn trein. Zo heeft bijvoorbeeld ook Kang-ho Song, die schitterde in The Host, een rol te pakken.

 

The Weinstein Company

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.