TV: The Blacklist

NBC

NBC

De opvallendste nieuwkomer in tv-land is de serie The Blacklist. Een psychologische thrillerreeks die zondag van start ging op Vier.

James Spader speelt Amerika’s meest gezochte crimineel Raymond Reddington. Hij geeft zichzelf plotseling over aan de FBI. Hij wil hen helpen bij het pakken van een terrorist,  maar dan wel op zijn voorwaarden. Zo wil hij enkel en alleen spreken met Elizabeth Keen (Megan Boone), een dame die zegt nooit eerder contact te hebben gehad met Raymond.

The Blacklist doet denken aan een mix van The Silence of the Lamb en Homeland. Met hier en daar een twist. Het belooft een fijne wegkijker te worden waarin iedere aflevering een case behandelt. Als rode draad gaan we misschien ergens de relatie Reddington/Keen te weten komen. En James Spader laat nogmaals zien dat hij een uitmuntend acteur is met een hoek af.

Dit najaar is het de best bekeken nieuwe serie in de Verenigde Staten. NBC bestelde de voorbije maand negen extra afleveringen van de reeks, waardoor het eerste seizoen meteen de volle 22 afleveringen zal tellen. Die bestelling komt niet uit de lucht vallen: met gemiddeld bijna 17 miljoen Amerikaanse kijkers voor de eerste drie afleveringen is het de meest succesvolle serie voor NBC in maar liefst 14 jaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.