Twee buitenaardse films voor meneer Cruise

Mission Impossible: Ghost Protocol

Paramount Pictures

Tom Cruise heeft het zoals gewoonlijk bijzonder druk. Het is slechts een kwestie van tijd voor hij aan Mission Impossible 5 begint, maar daarvoor heeft hij nog twee andere varkentjes te wassen. In Oblivion speelt hij een oorlogsveteraan die gedwongen wordt een alienras op een andere planeet om zeep te gaan helpen, en in All You Need Is Kill speelt hij – je raadt het nooit – eveneens een soldaat die aliens bevecht. Het leuke aspect aan dit tweede verhaal is echter dat hij op de één of andere manier de laatste dag van zijn leven steeds opnieuw moet beleven.

Het is opmerkelijk dat beide projecten sciencefictionadaptaties van stripverhalen zijn. Vreest meneer Cruise misschien dat de alienbestendige bunker die hij jaren geleden liet bouwen in zijn nederige stulpje voor niets is geweest, waardoor hij in zijn films de buitenaardse wezentjes begint op te zoeken?

Oblivion heeft Joseph Kosinski (Tron: Legacy) als regisseur, terwijl All You Need Is Kill overzien wordt door Doug Liman (Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith, Jumper). Volgens het Amerikaanse blad Variety is de knappe Emily Blunt in gesprek om naast Tom Cruise te spelen in All You Need Is Kill. Hoewel ze al in actiefilms als The Adjustment Bureau en binnenkort Looper zit, zal het toch een beetje wennen zijn om haar in de rol te zien kruipen van een stoere soldaat. In Oblivion krijgt meneer Cruise dan weer de sexy Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Hitman) aan zijn zijde. Het begint steeds meer op een midlifecrisis te lijken.

Oblivion wordt momenteel gefilmd en de opnames van All You Need Is Kill staan gepland voor het najaar van 2012.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.