Twee Harry Potter spin-offs in de pijplijn?

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Warner Bros.

November 2011 viel het doek voorgoed over de Harry Potter-saga. Een laatste keer kampeerden we ’s nachts voor de multimediawinkel. En trots kwamen de volgende ochtend buiten met het eerste exemplaar van de 2-discs Special Edition.

Warner Bros.

Daarmee sloot het tweede deel van Deathly Hallows een verhaal van verlangen, afwachten en bevestiging af. Een decennium lang waren er zekerheden geweest. Nagenoeg elk jaar kregen we een film op ons bord. We hadden vol spanning meegeleefd met de gebrilde uk en zijn crazy posse. En nu de strijd eindelijk beslecht was, nestelde zich een gevoel van leegte in ons lijf en leden.

Wat hadden we nog? The Chronicles of Narnia? Laat me niet lachen. Percy Jackson? Een held van likmevestje. En met zijn (terug in jullie hok fanboys!) The Hobbit heeft Peter Jackson tot nu toe meer kwaad dan goed gedaan.

Ziedaar het vacuüm waarin J.K. Rowling opnieuw de wondere tovernaarswereld tot leven wekt. Enkele dagen geleden vertelden we al dat de Britse momenteel schrijft aan de spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them. Een titel die bij trouwe Harry Potter-fans (of mensen die al eens van Google gehoord hebben) meteen een belletje liet rinkelen. Het was een van de handboeken waardoorheen Harry & zijn posse zich worstelden tijdens hun ontgroeningsjaar op Hogwarts.

Warner Bros.

Although it will be set in the worldwide community of witches and wizards where I was so happy for seventeen years, ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ is neither a prequel nor a sequel to the Harry Potter series, but an extension of the wizarding world. The laws and customs of the hidden magical society will be familiar to anyone who has read the Harry Potter books or seen the films, but Newt’s story will start in New York, seventy years before Harry’s gets underway.

Warner Bros.

Nu blijkt er nog meer jolig nieuws te zijn! Naast Fantastic Beasts heeft Warner Bros. ook handelsmerken op Tales of Beedle the Bard en Quidditch Through the Ages genomen. Ook de rechten op het gebruik van de Quidditch teams ‘Wimbourne Wasps’, ‘Chudley Cannons’ & ‘Kenmare Kestrels’ én de fictieve auteurs Newt Scamander & Kennilworthy Whisp zitten sinds kort in de portefeuille van ome Warner.

Hardcore Harry Potter-fans kennen Kennilworthy Whisp natuurlijk als de grootste Quidditch-kenner (Zwerkbal voor de Neerlandici) van zijn tijd. Het feit dat Warner Bros. de rechten op dergelijk Harry Potter-spul claimt, zorgt voor heel wat speculatie. Een logische verklaring is dat het fictieve spel haar opwachting zal maken in de aangekondigde Fantastic Beasts-film. Een tweede verklaring, laten we de geruchten maar eens flink te eten geven, is dat er zelfs een geheel op zichzelf staande film over de tovenaarssport in de pijplijn zou zitten!

Warner Bros.

Criticasters die nu met veel kabaal schreeuwen dat J.K. Rowling een inhalige kapitalist is die zwicht voor het geld, moeten niet miepen. Voor de dukaten moet de schrijfster het al lang niet meer doen.

Met meer dan 500 miljoen verkochte boeken heeft ze sowieso al genoeg stuivers verzameld om er Dagobert Ducks-gewijs in rond te duiken als een dolfijn, gangen in te graven als een mol, en het op haar kop te gooien dat het klettert. De rest strooit ze  bovendien gul rond bij allerlei goede doelen.

Nee, ik geloof echt dat ze de wereld die ze in 1990 uit pure geldnood schiep, nog niet kan loslaten. Wij ook niet trouwens.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.