Twee Vlaamse eindwerken richting Cannes

Matteus

Matteus Leni Huyghe

Tussen al dat buitenlands geweld is het altijd leuk om eens te kunnen berichten over goed audiovisueel nieuws van binnenlandse bodem. Twee studenten Audiovisuele Kunsten aan Sint-Lukas in Brussel werden geselecteerd om hun respectievelijke eindwerken te vertonen op het internationaal gerenommeerde filmfestival van Cannes.

Cockaigne van Emilie Verhamme is een kortfilm over een Oekraïense familie die in doodskisten Brussel wordt binnengesmokkeld. Daar worden ze ontvangen door een vriend die hen werk en onderdak beloofde. Wanneer ze terecht komen bij een Marokkaanse werkgever die hen wil uitbuiten zinnen ze op wraak. De kortfilm Matteus van Leni Huyghe draait rond een jongen die vreemd gedrag begint te vertonen. Zijn ouders zijn echter veel te druk bezig met een verhuis, en wanneer ze het probleem eindelijk opmerken blijkt het al te laat te zijn…

Cockaigne dingt naar de eerste prijs in Competitie terwijl Matteus geselecteerd werd voor Cinéfondation. De winnaar van deze laatste categorie krijgt een uitnodiging om zijn volgende film te laten opnemen in de officiële selectie van het filmfestival van Cannes. Er staat dus heel wat op het spel. Wij wensen deze jonge filmmakers alvast veel succes in het zonnige Zuiden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.