Tweede golf genomineerden WSA bekend

WSA logo

World Soundtrack Awards

Didier Van Hoorebeke

Didier

Na de genomineerden voor Best Composer, Score en Song maakt de World Soundtrack Academy nu ook de genomineerden voor de Discovery of the Year, SABAM Award for Best Young International Composer en Public Choice Award bekend.

De WSAwards worden jaarlijks toegekend door de World Soundtrack Academy met het doel filmmuziek en sound design te ondersteunen en wereldwijd te promoten. In ondertussen 16 jaar tijd groeide het ledenaantal van de WSAcademy uit tot een groep van meer dan 370 internationale professionals die via verschillende stemrondes meebeslissen over de winnaars.

Artistiek Directeur Patrick Duynslaegher:

“Als je op zoek bent naar de nieuwste generatie van grootse componisten, hoef je alleen maar naar de World Soundtrack Discovery Awards te kijken. Daar werd het talent van componisten zoals Michael Giacchino, Gustavo Santaolalla, Craig Armstrong, Abel Korzeniowski en Daniel Pemberton voor het eerst ontdekt door onze internationale WSAwards Advisory Board.”

10 Cloverfield Lane

Sparks & Shadows

Nominatie Discovery of the Year

Met de Discovery of the Year Award wil de WSAcademy jonge talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren om verder te groeien. Ze brachten samen in totaal niet meer dan 6 films uit (commercieel gereleased in bioscopen). Naast het ontvangen van de prijs zal de winnaar op de 17e WSAwards in 2017 kunnen performen.

Bear McCreary voor 10 Cloverfield Lane & The Boy
Ben Lovett voor Synchronity
Joe Kraemer voor Mission Impossible: Rogue Nation
Nicolas Britell voor The Big Short
Matthew Margeson voor Eddie the Eagle

Toegegeven, het is naar deze nieuwe ontdekkingen dat ik het meest uitkijk. In veel gevallen zeggen de namen nog niet veel, maar met McCreary, Kraemer en Margerson heeft de jury alvast drie kleppers genomineerd. Als ze deze drie ook nog eens naar Gent kunnen halen, dan ben ik een gelukkig man.

Nominaties Sabam Award For Best Young International Composer

Jong filmmuziektalent krijgt jaarlijks de kans om de felbegeerde SABAM Award For Best Young International Composer binnen te halen. De kandidaten kregen de opdracht muziek te componeren bij de openingssequentie van de Britse tv-serie The Saint, met Roger Moore, in het kader van de focus op Televisie Muziek van het 43e Film Fest Gent. De laureaat ontvangt de SABAM Award (t.w.v. €2.500). De professionele jury bestaat uit Patrick Duynslaegher (artistiek directeur FFGent), Dirk Brossé (componist, dirigent en muziekdirecteur van FFGent), Stefan Rycken (zaakvoerder ACE Image Factory), Hans Helewaut (gedelegeerd bestuurder SABAM) en regisseur Eshref Reybrouck (Marsman, Cordon).

De genomineerden zijn:

Enrica Sciandrone
Nathan Glenn
Sándor Török

Public Choice Award

The Man From U.N.C.L.E.

WaterTower Music

Tijdens de 16e WSAwards zal ook de Public Choice Award uitgereikt worden voor Best Score. De 5 scores die de meeste stemmen van het publiek binnenhaalden zijn:

Carol door Carter Burwell
Eddie the Eagle door Matthew Margeson
Star Wars: The Force Awakens door John Williams
The Hateful Eight door Ennio Morricone
The Man from U.N.C.L.E. door Daniel Pemberton

Ik heb ondertussen voor mijn favoriet – The Man from U.N.C.L.E. – gestemd, maar niemand zal het publiek kwalijk nemen als ze toch kiezen voor John Williams of Ennio Morricone.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.