Van de kat geen kwaad heeft Oscarnominatie

Van de kat geen kwaad

Lumière

Van de kat geen kwaad is een productie van Folimage (bekend van o.a. Beestenboot), in co-productie met Lunanime (Annemie Degryse) en Digit Anima (Arnaud Demuynck), France 3 Cinéma, Rhône-Alpes Cinema en RTBF. Tax Shelter partners zijn Btech en Lumière Publishing.

Tijdens de film van Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol hoor je de stemmen van Koen en Anna De Graeve, Warre Borgmans, Sien Eggers, Rick De Leeuw, Bruno Vanden Broecke, Willeke Van Ammelrooy, Pieter Embrechts, Maaike Cafmeyer, Nico Sturm, Günther Lesage, Han Kerckhoffs en Manou Kersting.

Lumière

Van de kat geen kwaad, een detectiveverhaal voor de hele familie, vertelt de lotgevallen van Dino, een kat met een dubbelleven: overdag is hij bij het meisje Zoé (Anna De Graeve), ’s nachts bij Nico (Rick De Leeuw), een inbreker. Dino glipt altijd als eerste een huis binnen voordat Nico inbreekt. De moeder van Zoé (Maaike Cafmeyer) is politie-inspecteur. Haar echtgenoot werd vermoord door Victor Costa (Warre Borgmans), een gevaarlijke gangster. Terwijl Zoé’s moeder de inbraken onderzoekt, wordt Zoé zelf gekidnapped…

Aan Van de kat geen kwaad werkte in België (Gent en Brussel) een kleine artistieke ploeg en in Frankrijk werd de crew versterkt met Vlaams talent. De post-productie van het volledige beeld, de bruitage en de mix werden door Studio l’Equipe in Brussel uitgevoerd. De Nederlandse versie van de film werd verzorgd door Geluidshuis Antwerpen. De Nederlandse stemmenregie was in handen van Stef De Paepe, die een indrukwekkende carrière heeft als regisseur en theatermaker bij tal van gezelschappen waaronder Theater Zuidpool, DeFilharmonie, Het Toneelhuis en Het Paleis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.