Vanaf 2015 elk jaar nieuwe Star Wars

Fox

Fox

Matig enthousiasme met heel wat if’s en but’s, dat was wat ik voelde toen bekend raakte dat er, na de overname van Lucasfilm door Disney, een nieuwe Star Wars-film zou komen. Het was overduidelijk een zet die eerder draaide rond dollars en cents dan rond lightsabers en the Force. Toen bleek dat J.J. Abrams Episode VII in handen kreeg, werd alles echter weer een pak interessanter.

Fox

Maar nu Alan Horn, de grote man van Walt Disney, zijn plannen voor Star Wars op tafel heeft gelegd, is de liefde weer grotendeels bekoeld. Op CinemaCon, een beurs voor bioscoopeigenaars, liet Horn weten dat er vanaf 2015, wanneer Episode VII in de zalen komt, elk jaar een nieuwe Star Wars-film in de zalen komt. Het idee is om de episodes van de nieuwe trilogie af te wisselen met stand-alone films van andere bekende of onbekende figuren uit the galaxy far, far away. De plannen zouden nu al lopen tot 2020.

Het lijkt in ieder van het goede te veel. Zelfs lightsabergevechten kunnen op termijn indigestie veroorzaken. En kan Disney aan dit tempo kwaliteit leveren, of rekenen ze gewoon op het merk Star Wars om de dollars binnen te rijven? Of is dit de enige manier om de grote investering – Disney moest zo’n 4 miljard dollar ophoesten voor Lucasfilm – terug te verdienen?

Het enige potentieel positieve nieuws is dat Disney duidelijk niet van plan is om de hele Star Wars-stal toe te vertrouwen aan één regisseur en dus ook nog ander talent moet zoeken. Dat betekent dat er in principe nog een kans bestaat dat pakweg een Neill Blomkamp, David Fincher, Joss Whedon, Peter Jackson, Brad Bird, James Cameron of – waarom ook niet – Lars Von Trier ooit nog eens met de ruimtetuigjes mag spelen. Ik zou er niet meteen geld op zetten maar een mens mag al eens dromen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.