Veerle Baetens zingt tijdens WSA

The Broken Circle Breakdown

KFD

Naast het rijke oeuvre van James Newton Howard en Pino Donaggio krijgt op 20 oktober ook de geweldige bluegrassmuziek uit The Broken Circle Breakdown een verdiende plaats op het 12e World Soundtrack Awards concert. De film van Felix van Groeningen, die het 39e Filmfestival Gent aftrapt, kent dan ook een belangrijke rol toe aan de Amerikaanse rootsmuziek.

Dat levert een aantal muzikale hoogtepunten op die Johan Heldenberg, die speciaal banjo leerde spelen, en Veerle Baetens, die zich als een begenadigde zangeres opwierp, samen met hun begeleidingsband nog eens komen overdoen in het Gentse Kuipke. Die band bestaat uit Bjorn Eriksson op de gitaar en dobro, Karl Eriksson op de banjo, Lenn Dauphin op de bass, Nils de Caster op de viool en Bert van Bortel op de mandoline. Ze brengen de nummers If I needed you en The boy who wouldn’t hoe corn.

The Broken Circle Breakdown is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Johan Heldenbergh en vertelt de love story tussen Elise en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve. Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend, Maybelle laat hen echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten. Raak je daar samen door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze meest nodig hebt?

De film wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution en is vanaf 10 oktober te zien in de bioscoop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.