Veronica Mars: The Movie!

Universal Pictures

Universal Pictures

De fans van Veronica Mars mogen een gat in de lucht springen! De langverwachte filmversie van de serie is eindelijk in de maak. Dankzij de donorwebsite Kickstarter kon er namelijk voldoende filmbudget bij elkaar verzameld worden. De filmpremière wordt verwacht in het begin van 2014. Dat jaar krijgt trouwens extra betekenis. Het is dan namelijk precies 10 jaar geleden dat Veronica Mars voor het eerst op tv verscheen.

Veronica Mars gaat over de gelijknamige studente (Kristen Bell) met een nachtelijk bijbaantje als privédetective. Ze woont samen met haar vader Keith Mars in het fictieve Californische stadje Neptune. Na de moord op haar beste vriendin, probeert Veronica het mysterie erachter op te lossen.

In 2007 werd de serie na drie seizoenen plots van het scherm gehaald. Dit was voor de fans een grote teleurstelling. Er werden dan ook direct plannen gemaakt voor een film. Alleen was geen enkele filmstudio erin geïnteresseerd. Uiteindelijk besloten maker Rob Thomas en hoofdrolspeelster Kristen Bell de zaak in eigen handen te nemen via de website Kickstarter. Dankzij deze website kunnen kleine projectjes geld bijeen verzamelen met de hulp van fans en buitenstaanders, of pledgers zoals Kickstarter ze noemt. Zo kan iedereen die wil geld doneren aan een project.

Silver Pictures Television

Toen Thomas en Bell er uiteindelijk in slaagden de aandacht van Warner Bros. te krijgen, maakte de studio een deal met hen. Als The Veronica Mars Movie Project met Kickstarter in 30 dagen tijd aan $ 2 miljoen zou geraken, dan maakt Warner Bros. de film. 10 uur later was de klus al geklaard. De filmproductie kon dus beginnen! Bovendien blijft het bedrag op Kickstarter steeds groeien. Er is met andere woorden meer dan genoeg geld om er een gigantisch spectaculaire film van te maken.

Rob Thomas gaat er volledig mee akkoord:

“Keep in mind that the more money we raise, the cooler movie we can make. A two million dollar fundraising total probably means cross words are exchanged at the class reunion. Three million? We can afford a full-on brawl. Ten million? Who knows… For some reason the Neptune High class reunion takes place on a nuclear submarine! A Hobbit shows up! There’s a Bollywood end-credit dance number! I’ve always wanted to direct Bill Murray. We’ll figure out something cool. Hey, if that total goes high enough, I’ll bet the good folks at Warner Bros. will agree a sequel is a good idea.”

Fun fact: Kickstarter kan ook filmrolletjes bezorgen. Als je wat geld kunt missen natuurlijk. Zo beloofde Thomas aan de persoon die het meeste geld doneerde ($10 duizend) een rol – met tekst – als ober of serveerster in de film.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.