Viewmaster: De Balletten de Ci en La

Viewmaster

Deze avond is het weer tijd voor Viewmaster in de Bijloke!

Naar aanleiding van het 20 jaar bestaan van les ballets C de la B in 2006, maakte regisseur Alain Platel een onthullend portret van ‘de balletten’ en de mensen die dit gezelschap doen leven: wie zijn ze en waar komen ze vandaan? de balletten en ci en là werpt een ontroerende blik op het hart van een uniek dansplatform, hoe zij haar utopie beleeft en hoe zij dat tracht te delen met de anderen. Het is geen film over, maar met les ballets C de la B en met hen die al 20 jaar hun pad kruisen. Het is tegelijk een emotionele blik op de artistieke en menselijke uitdagingen van het gezelschap.

Les  ballets C de la B (Gent/België) werd in 1984 opgericht door Alain  Platel.  Doorheen de jaren heeft het  gezelschap zich ontwikkeld tot een artistiek platform voor verschillende  choreografen, dat in binnen- en buitenland furore maakt. Er ontstond een unieke mix van artistieke visies,  die mekaar onder het motto ‘deze dans is van de wereld en de wereld is van  iedereen’ ontmoeten.

De documentaire De Balletten de Ci en La van Alain Platel ging in première op het ACID programma tijdens het Filmfestival van Cannes. Daar werd het tweemaal vertoond. De opkomst was massaal en de reacties achteraf waren uiterst positief. Verder werd het vertoond op Docville 2006. De film won de Dance Screen Award in 2007 en de Speciale Juryprijs op het Lifestyle International Film Festival in Hongarije.

De inkom is gratis. De film start na zonsondergang. In afwachting kan je genieten van het volk, de locatie en de muziek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.