VOD een gesmaakt alternatief

Bachelorette

The Weinstein Company

Sommige filmliefhebbers zweren bij een donkere bioscoopzaal als ultieme en beste manier voor het bekijken van een film. Anderen genieten met evenveel plezier van hun persoonlijk samengestelde huisbioscoop met stapels dvd’s en/of blu-ray’s. Naast het gewoon bekijken van films via digitale zenders, een tablet, computer of de zaterdagavondfilm heb je nog Video On Demand, VOD. Dat laatste raakt meer en meer ingeburgerd. En daar halen alternatieve films het meeste voordeel uit. Bachelorette is een van die films die recent het potentieel van de markt heeft getoond.

Het verhaal van Bachelorette (4 vrienden waarvan eentje gaat trouwen) doet denken aan de hitsensatie Bridesmaids. Velen zullen het ook beschouwen als een afkooksel daarvan, ware het niet dat Bachelorette al vóór Bridesmaids was geschreven. Het succes van de ene zal zeker het bioscoopsucces van de andere bij de Amerikaanse release in september beïnvloeden. Dus moesten de makers uitkijken naar alternatieven. Voor producent Adam McKay was VOD één van die alternatieven. Aanvankelijk geloofde hij niet in de aantrekkingskracht, maar al snel gaven de filmliefhebbers hem ongelijk. Binnen de 48 uur na de release van Bachelorette op VOD stond de film op nummer 1 in de iTunes video-on-demand lijst.

“And the movies it [was] ahead of, big [studio] movies like 21 Jump Street and The Dictator –we couldn’t believe it. It was one of the more surprising things I’ve honestly ever experienced.”

Het succes van VOD hangt net als bij elke andere film af van tal van factoren: het genre, doen er bekende sterren mee, is er al veel over gepraat, … . Al die elementen morgen zorgen dat kijkers willen klikken en kijken. Daarna hangt veel af van mond-aan-mond reclame. Die reclame van groot belang, zeker omdat een maatschappij er zelf geen miljoen dollars of euro’s meer moet inpompen. Voor grote blockbusters lijkt VOD niet meteen een noodzaak, maar voor kleine, alternatieve of onafhankelijke films is het zeker een welgekomen medium voor het bereiken van een veel groter publiek en fans. (EW)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.