Voorlopig geen solo-avontuur voor Hulk

Marvel

Marvel

Na zijn letterlijk verpletterende passage in The Avengers hadden velen gedacht dat Marvel snel werk zou maken van een nieuwe stand-alone film met Hulk. Hier en daar stak een gerucht de kop op maar daar bleef het bij. Mark Ruffalo, Bruce Banner himself, liet nu op twitter weten dat we voorlopig niet moeten hopen op een nieuwe Hulk-film. De slechtgezinde groene reus komt pas opnieuw piepen tijdens The Avengers 2.

A lot of folks have been asking about the Next Hulk. The next time you see my Hulk it will be in The Avengers 2. No plans for stand alone. I am not giving up on another stand alone Hulk. But it’s not in the works right now. One never knows what the future will bring.

Uit de tweet kan je ook afleiden dat zeker Hulk, maar misschien wel Bruce Banner, ook niet te zien zal zijn in één van de Phase 2-films (Iron Man 3, Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier en Guardians of the Galaxy) van Marvel.

Marvel

Dat de studio wat koudwatervrees heeft om het alterego van Banner opnieuw zijn eigen film te geven, is begrijpelijk. Zelfs de grote Ang Lee beet er nagenoeg zijn tanden op stuk. En dat Hulk zó goed werkte in The Avengers heeft wellicht veel te maken met het feit dat hij pas de zoveelste viool speelde en niet de hoofdrol. Ook Joss Whedon, regisseur van The Avengers, staat weigerachtig tegenover een nieuwe Hulkfilm.

“The Hulk is the most difficult Marvel property. Is he a monster? Is he a hero? Are you going to root for a protagonist who spends all his time trying to stop the reason you came to the movie from happening? I don’t think the first two movies nailed it, but I don’t envy the task. It was easier to have him in a group than to build everything around him.”

De grote vraag is natuurlijk wat de plannen zijn met Hulk na The Avengers 2. Een tijdje geleden dook het verhaal op dat Marvel van plan was om in de Avengers-sequel de Hulk de ruimte in te sturen. Dat zou dan een aanzet zijn voor een solo-avontuur, gebaseerd op de verhaallijn van de Planet Hulk-strips. Daarin begint Zijne Groenigheid een revolutie op een verre planeet. Hulk zijn terugkeer op aarde en zijn honger naar wraak op de rest van het Avengers Initiative zou dan de start van het centrale conflict vormen in The Avengers 3. Joss Whedon liet echter al weten dat het hele verhaal, gelukkig maar, complete and utter codswallop is. Welke richting Hulk dan wel uit moet, blijft dus onduidelijk. Misschien dat het box-office resultaat van The Avengers 2 in 2015 voor nieuwe inspiratie zorgt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.