Vrouwelijk comedytalent, verenigt u

Universal Pictures Benelux

Zeven jaar geleden richtten Will Ferrell, regisseur Adam Mckay en producer en scenarist Chris Henchy Gary Sanchez Productions op. Hun films, zoals Anchorman, The Campaign en The Other Guys, werden razend populair. Ferrell werd door velen omhelsd als de beste comedy-acteur aller tijden.

Nu zijn ze op zoek naar vrouwelijk comedytalent en dat doen ze door een nieuw productiehuis op te richten dat zich toespitst op actrices. Gloria Sanchez Productions heet dat beestje, en het idee zou komen van Jessica Elbaum, een productiemedewerker bij Gary Sanchez Productions. Elbaum is niet zomaar een medewerker: ze kreeg al eerder een emmie voor de tv-film Will Ferrell: You’re Welcome America – A Final Night with George W Bush.

Het oprichten van Gloria Sanchez Productions is eigenlijk helemaal niet zo verrassend. Vrouwelijk comedytalent blijkt erg lucratief te zijn. De opbrengst van de komedie Bridesmaids, met actrice Kristen Wiig in de hoofdrol, kwam op zo’n 300 miljoen dollar. Ook Melissa McCarthy — ze blijft Sookie uit The Gilmore Girls voor mij — blijkt een echte geldkoe te zijn. Kortom, Gloria Sanchez Productions heeft waarschijnlijk veel meer te maken met het aandikken van portefeuilles dan met feministische idealen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.