Weetjes over Lupita Nyong’o

Fox Searchlight Pictures

Fox Searchlight Pictures

Leer de uitspraak nu want je zal de naam van de Keniaanse actrice Lupita Nyong’o de komende maanden waarschijnlijk nog dikwijls horen. De 30-jarige nieuwkomer rijgt de lovende kritieken aan elkaar voor haar debuut in 12 Years a Slave. Maandag aanstaande zal ze de nieuwe Hollywood-award op de Hollywood Film Awards ontvangen. In de film, geproduceerd door Brad Pitt, speelt ze een misbruikte slaaf, Patsey, aan de zijde van Michael Fassbender en Chiwetel Ejiofor.

Hier zetten we 5 weetjes over haar op een rij:

1. Ze komt uit een voorname familie
Ze is geboren in Mexico maar opgevoed in Kenia. Haar vader, Peter Anyang’ Nyong’o, is politicus bij de Keniaanse senaat. Haar nicht Isis wordt in het tijdschrift Forbes aangehaald als één van Afrika’s meest sterke vrouwen in 2012. Dit omwille van haar vice-presidentschap en omdat ze gedelegeerd bestuurder is van InMobi, ’s werelds grootste onafhankelijke mobiele reclamenetwerk. Haar andere nichtje, Tavia Nyong’o is universitair hoofddocent aan de New York University’s Tisch School of the Arts.

2. Ze heeft een heleboel redenen om Ralph Fiennes te bedanken
Op de set van het drama The Constant Gardener startte ze haar eerste vakantiejob als productie-hulpje. “Ralph Fiennes had een cruciale invloed op mij,” vertelde ze The New York Post. “Hij vroeg me, ‘Wat zou je graag willen doen?’ Verlegen en schuchter zei ik dat ik actrice wilde worden. Hij zuchtte en zei, ‘Lupita, wees alleen een actrice als je niets anders wil worden. Alleen als je voelt dat je niet kan leven zonder acteren.’ Zij aanvaardde zijn raad en zag nooit achterom. Snel daarna schreef ze zich in aan de prestigieuze Yale School of Drama om haar acteren op te smukken. In mei 2012 – drie weken na haar afstuderen – lanceerde ze haar eerste filmrol als Patsey. “Ik had nooit gedacht om aan zulk een machtig project mee te werken juist na mijn afstuderen,” zei Nyong’o.

Fox Searchlight Pictures

Fox Searchlight Pictures

3. Ze past zich aan de roem aan
“Het is zeker een spannende periode in mijn leven nu. Meestal voelt het magisch en een outer-body beleving,” vertelde ze over haar debuut. “Ik moet me nog aanpassen aan het feit dat mijn naam samen wordt genoemd met mensen als Brad Pitt. Iedere dag gebeuren er nieuwe dingen in mijn leven, en ik neem ze dag per dag. Toen ik werd gecast voor deze film, stond het vast dat ik hem wel eens zou ontmoeten. Ik zou niet zeggen dat ik omver geblazen was. Ik was verbijsterd, en het was zoiets als ‘Yup, dit gebeurt echt.'”

4. Ze is handig
Tijdens de research voor haar rol, ontdekte Nyong’o dat het historisch correct zou zijn dat Patsey poppetjes kon maken van maïskaf. ” Ik ging naar Steve McQueen, de regisseur, en hij zorgde ervoor dat ik voorzien werd van maïs,” zei ze. “Ik leerde deze poppetjes maken en nu is het een passie.”

5. Ze weet hoe ze plezier kan maken
Ondanks het zware onderwerp van de film, was het voor Nyong’o belangrijk om met haar mede-acteurs een goede band te hebben. Zeker met Fassbender, wiens personage haar in de film misbruikt. “We hadden een vertrouwensband. We moesten elkaar vertrouwen en ons veilig voelen tijdens de opnamen,” zei ze. “Na zulke scenes, gingen we dansen, go-karten en deden we aan paintball.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.