Weetjes over Spider-Man

Columbia

Terwijl je in de bioscoop wacht tot The Amazing Spider-Man start, kan je misschien uitpakken tegenover je vrienden met de volgende weetjes over deze held.

  • Je zou het niet zeggen maar in 2012 is Spider-Man 50 jaar oud. Het personage verscheen voor het eerst in 1962 in issue #15 van de reeks Amazing Fantasy (augustus 1962). In 1963 kreeg Peter Parkers alter ego zijn eigen strip.
  • Andrew Garfield die de nieuwe Spider-Man speelt herinnert zich dat hij als 3-jarige jongen zich als Spider-Man verkleedde voor Halloween.
  • De nieuwe liefde van Peter Parker heet Gwen Stacy en wordt gespeeld door Emma Stone (The Help). Haar personage verscheen voor het eerst in de stripreeks in 1965, nummer 31.
  • Kym Barrett is verantwoordelijk voor het pak van deze Spider-Man. Haar pak ziet er minder gespierd uit en meer atletisch. Voor de film maakte ze 56 outfits. 17 voor Garfield, de rest voor het stuntteam.
  • De vijand van Spider-Man in The Amazing Spider-Man heet The Lizard. Het groene wezen verscheen reeds in 1963 in de stripverhalen, meer specifiek nummer 3.

En voor de gelegenheid krijg je nog deze poster van het nieuwe filmkoppel.

The Amazing Spider-Man

Columbia

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.