Wie wordt Hillary Clinton?

Jessica Chastain

Columbia Pictures

Eerder deze maand raakte bekend dat er werk wordt gemaakt van een biopic over Hillary Clinton – anticiperend op een mogelijke presidentskandidatuur voor 2016. De film heeft de voorlopige titel Rodham meegekregen en zou zich afspelen tijdens de beginjaren van de carrière van Clinton, tijdens het Watergate-schandaal in de jaren ’70.

Aan het hoofd van het project staat James Ponsoldt, een jonge Amerikaanse regisseur die ons vorig jaar wist te verbazen met het geweldig ondergewaardeerde Smashed, een drama met Mary Elizabeth Winstead (The Thing) en Aaron Paul (Breaking Bad) als twee alcoholverslaafden. Zijn opvolger The Spectacular Now ging begin dit jaar in première op het Sundance Filmfestival, en werd er positief onthaald.

Enkele bekende actrices toonden reeds interesse om in de huid te kruipen van de voormalige Secretary of State. Onder hen namen als Scarlett Johansson, Jessica Chastain, Reese Witherspoon en Amanda Seyfried. Opgelet: tijdens het Watergate-schandaal was Clinton pas 26. Qua leeftijd zitten ze dus wel goed. Ponsoldt reageerde in The Indepent op het nieuws:

Het zijn allevier prachtige actrices. We prijzen ons gelukkig dat er vele goeie actrices geïnteresseerd zijn in het spelen van dit soort rollen. We bevinden ons in een benijdenswaardige positie.

Wat iemands politieke voorkeur ook is of wat ze ook vinden van Hillary Clinton, er is niemand die haar intelligentie of inzet in twijfel trekt. Ik wil een actrice die dat kan belichamen.

Afwachten wie het zal worden, maar ik hoop alvast op Scarlett Johansson of Jessica Chastain. Als er meer nieuws over het project bekend raakt, leest u het hier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.