William Fichtner wordt Shredder

Fox

Fox

Welke droeve mare klinkt daarginds van over de Atlantische Oceaan? William Fichtner gaat The Shredder spelen in Jonathan Liebesmans Teenage Mutant Ninja Turtles? Wat krijgen we nu? Shredder, né Oroku Saki, is zo Japans als sake & sushi, een vroemende Suzuki, corpulente sumoworstelaars en rustgevende shamisenmuziek. Ik kan me vergissen, maar ik denk niet dat er een milliliter Japans bloed door Fichtners aderen stroomt. Zelf is de acteur helemaal in zijn nopjes.

I play Shredder. It’s cool. It’s one of those things that came along where I thought, ‘Really? Let me think about this for a minute.’ [Laughs] Then I was like, ‘Yeah, OK, this sounds like a journey.’ I’m very glad that it worked out, I’m really glad that I’m doing it

Video Film Express

Tuurlijk is hij in zijn nopjes.  Shredder is een van de gedenkwaardigste slechteriken ooit, de eeuwige aartsvijand. Zeg maar de Generaal Zod, Joker, Green Goblin en Magneto van de Turtles. De wrede moordenaar van Splinters mentor (nu ja mentor, zeg maar baasje, Splinter was toen nog een huisrat in een kooitje) Hamato Yoshi. Maar wat was er mis met een Hiroyuki Sanada (Lord Shingen in The Wolverine)? Of een Ken Watanabe (Ra’s Al Ghul in Batman Begins)?

Ik wil wel geloven dat William Fichtner kan acteren. Een groezelige outlaw in Disneys The Lone Ranger. Een zweterige agent Mahone in Prison Break. Een stoïcijnse bankbediende in The Dark Knight. Maar in geen honderd jaar een gepantserde ninja. Laat staan de leider van de Foot Clan. Het alsmaar meer verontrusting en wantrouwen inboezemende project Teenage Mutant Ninja Turtles komt uit op 28 mei 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.