Winter is coming

HBO

HBO

“Winter is coming.” Elke zichzelf respecterende Game of Thrones fan kent dit bekend zinnetje maar al te goed. Het verwijst naar een bepaald punt in de toekomst dat het er nog ruiger aan toe zal gaan in Westeros. Maar nu komen er ook onzekere tijden aan voor de productie van de serie.

Geen paniek, het verhaal komt er sowieso, maar hoe gaan ze het precies aanpakken? David Benioff en D.B. Weiss willen de series beëindigen in seizoen 7 of 8. Maar we zitten nu nog maar aan het derde boek. Het komende vierde seizoen zal dat boek afronden. Hoe gaan ze drie boeken in drie-vier seizoenen stoppen, gezien het vijfde boek nog dikker is dan de voorbije boeken en er nog één boek op komst is? Hoe gaan ze zo het steeds-complexer-wordende verhaal behandelen? En hoe lang laat het laatste boek nog op zich wachten? George R.R. Martin (GRRM) is sowieso al een berucht trage schrijver en deadline-misser, en nu is hij ook nog eens betrokken in de productie van de serie.

HBO

Misschien is de oplossing wel om te eindigen met een film. GRRM ziet dat wel zitten, want er zullen steeds meer goede special effects nodig zijn om de ongebreidelde fantasie van de Amerikaanse auteur te dekken. Als er een film komt, zou dat waarschijnlijk met de centjes en expertise van Warner Bros. gebeuren, die met Lord of The Rings en Harry Potter al bewees dat ze het fantasy genre meester is.

GRRM: “It all depends on how long the main series runs. Do we run for seven years? Do we run for eight? Do we run for ten? The books get bigger and bigger (in scope). It might need a feature to tie things up, something with a feature budget, like $100 million for two hours. Those dragons get real big you know.”

Problemen voor later, zou’k zo zeggen! Ondertussen kunnen we alweer genieten van een featurette van het komende seizoen. De featurette gaat over de productie in Noord-Ierland, waar ook het merendeel van de voorbije seizoenen gefilmd is. Het is best moeilijk filmen daar, gezien de kou en de wind, maar acteur John Bradley (Sam Tarley in de serie) vindt dat het slecht weer de acteerprestaties alleen maar ten goede komt.

HBO

“these conditions are hard, but they need to be hard. You need to feel a bit  of discomfort.”

Het productieteam zocht de afgelegen plaatsjes op in Noord-Ierland waar nooit een kat komt. De featurette verklapt ook dat de crew de bouwvallige constructies die je in de serie ziet, volledig zelf opbouwde. Dus als je nog eens HBO vervloekt dat ze ons zo lang laat wachten op een volgend seizoen, denk dan maar aan die bezwete, afgematte lijven die zich kapot werken om een geloofwaardig fort neer te zetten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.