Wordt FC De Kampioenen een flop?

kampioenen

Het Belang Van Limburg

kampioenen

Het Belang Van Limburg

Dat de opname van een film minder lang duurt dan de financiele regeling, is wel gebleken bij de nieuwe film van Johan Gevers en Eric Wirix. Samen kwamen ze in 1993 met het idee om een film te maken van het legendarische FC De Kampioenen. Twee maanden geleden, en tien jaar nadat het idee aan het licht kwam, begonnen ze eindelijk met de opname in het Zuid-Franse Nice.

Amper twee maanden nadien komt de cast voor een allerlaatste keer samen in de studio’s van VideoHouse te Vilvoorde. Althans, dat was de bedoeling. “Ik weet dat weet dat we in het begin steeds gezegd hebben dat dit een effectief afscheid betekent van FC De Kampioenen“, aldus het regisseurs duo. “Maar omdat de herhalingen nog steeds hoge cijfers halen, denken we aan een vervolg.”

Oké, FC De Kampioenen was één van de meest succesvolle reeksen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Toch denk ik niet dat de film een groot succes zal worden. Althans geen verdiend succes. Veel fans zullen uit nieuwsgierigheid gaan kijken en tevreden zijn over de film. Maar stiekem vinden ze de moppen ook belachelijk, flauw en afgezaagd.

De crew denkt daar duidelijk anders over. In naam van de gehele cast sprak Niels Destadsbader met Dag Allemaal. “We zijn super ambitieus en verwachten op zijn minst een plaats in de top 10 van beste Vlaamse films aller tijden.” Het zal afwachten zijn tot 18 december 2013. Dan gaat de film met als naam Kampioen zijn blijft plezant in première.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.