Zijn de expendables hun geld waard?

The Expendables 2

Lionsgate

The Expendables 3 moet het stellen zonder Bruce Willis. Het is een streep door de rekening van Sylvester Stallone, Bruce Willis en jij en ik. Bruce zou een tikkeltje teveel geld gevraagd hebben. Zo’n slordige 1 miljoen dollar. Trop?

Bruce Willis is nog altijd Bruce Willis. En Bruce trekt nog altijd volk naar de bioscoop. In veel gevallen dubbel zoveel als alle andere castleden in deze franchise samen. Willis is een belangrijke factor in films als Red 2 en G.I. Joe: Retaliation. Maar het is ook de Bruce die compleet stuurloos rondloopt in A Good Day To Die Hard. Het enige goede aan die prent was voor mij de soundtrack.

Warner

Dus geen Bruce. In de plaats krijgen we Harrison Ford. De hoogdagen van meneer Ford liggen ook al een tijdje achter hem. Veelal maakt hij maar 1 film meer per jaar. Vaak is dat ook nog eens bescheiden en veilige productie. We zien hem wel binnenkort in Ender’s Game.

Als het allemaal volgens plan verloopt zie je hem ook in de nieuwe Star Wars-reeks. Maar is Ford dan zijn geld waard? Ik herinner me nog zoiets als Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Een onding van jewelste en de naam van Steven Spielberg onwaardig. Maar Ford staat open voor een deel vijf, mits het juiste scenario. Wat een vanzelfsprekende evidentie lijkt.

Nog een naam die gemoeid is met The Expendables 3 is Mel Gibson. De verloren zoon van Hollywood speelt mee in deze testosteronprent. Mel neemt de rol van de slechterik voor zijn rekening. Een rol die hij in de herfst van zijn carrière al meermaals heeft moeten spelen. Ik denk aan How I Spent My Summer Vacation en binnenkort ook in Machete Kills. Maar Mel heeft hij status in Hollywood nog altijd niet teruggevonden. Misschien lukt het hem met Machete en deze Expendables.

Paradiso

Mel werd eerst door Stallone gevraagd als regisseur van dit derde deel. Maar de regisseur van het Oscarwinnende Braveheart stelt zich duidelijk tevreden met een plaats voor de camera. Trouwens, de regie van Expendables 3 is in handen van Patrick Hughes, regisseur van Red Hill. Mijn collega Davy hoorde het enige tijd terug donderen in Keulen. Wij allemaal bij het horen van de naam.

Het verlies van Bruce wordt ook nog gecompenseerd door de komst van Antonio Banderas. Zo is de reünie met Stallone ettelijke jaren na Assassins een feit. Welke rol Antonio krijgt is nog niet geweten. Nog andere nieuwkomers zijn Wesley Snipes, Kellan Lutz en Milla Jovovich.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.