Zorro: the reboot

Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment

Hollywood heeft een hart voor het doen heropleven van oude glories. Recente reboots van onder andere Star Trek, Planet of the Apes, X-Men en Batman (oftewel: The Dark Knight) hebben hen een hart onder de riem gestoken om de opkalefateringen van oude trends aan te houden. Ook Zorro ontsnapt niet aan Hollywoods gretige (of gulzige) handen.

Niet Fox of Disney, maar Columbia Pictures gaat in zee met Chris Boal (broer van Mark Boal, gekend van bijvoorbeeld The Hurt Locker). De theaterscenarist zal nu zijn eerste scenario voor het grote scherm schrijven. Boal zal de taak op zich nemen om de vorige versie van het script, afgeleverd door Matthew Federman (Human Target, Warehouse 13) en Stephan Scaia (schrijfgenoot van Federman), te herschrijven. Het scenaristenduo Federman/Scaia baseerden zich voor dat scenario op een ‘biografie’ van Zorro geschreven door Isabel Allende.

Douglas Fairbanks Pictures

Fans van de gemaskerde weldoener zullen alvast staan te popelen, al lijken de scenaristen wel een flinke draai te geven aan Zorro. Als bastaardkind van een Spaans militair grootgrondbezitter en een Indiaanse moeder, heeft hij immers een gewetensconflict. Zijn ouders sturen hem, na enkele jaren opleiding aan huis, naar Barcelona om daar verder te studeren. Daar zal de jonge Diego de la Vega, de latere Zorro, met eigen ogen het onrecht van Napoleons overheersing in Spanje zien. Naar het voorbeeld van zijn leermeester in het schermen treedt de jonge de la Vega toe tot een ondergrondse rebellenbeweging.

En zo start het nieuwe avontuur van de ‘nieuwe’ Zorro met de nodige liefde, geweld en spektakel. Daarbij moet gezegd zijn dat sommige, misschien voorbarige, filmrecensenten de heropleving van Zorro vergelijken met die van The Dark Knight. Hierbij gaat het hen vooral over het nieuwe achtergrondverhaal, gecombineerd met harde emoties en strak realisme.

Wie weet zien we binnen enkele jaren opnieuw een heropleving van kleine kindjes die, gemaskerd, door de straten lopen op zoek naar onrecht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.