21 Fun Street

Sony Pictures

Rating: ★★★☆☆
Tussen 1987 en 1991 werd het tv-landschap verrijkt door de jeugdreeks 21 Jump Street. Onder andere Johnny Depp en Richard Grieco (nooit gedacht die naam ooit nog te moeten typen) gingen daarin als undercover tieners de misdaad te lijf. Gezien Hollywood de laatste jaren een algemene stop op originaliteit heeft gezet moest ook deze serie aan de remake manie geloven. Phil Lord en Chris Miller (verantwoordelijk voor de best grappige animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs) namen het op zich om de reeks te updaten en te vertalen naar het witte doek.

“You’ll never know what you can’t achieve, until you don’t achieve it.”

Sony Pictures

Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) waren elkaars tegenpolen op de middelbare school. Jaren later worden ze echter vrienden als ze beiden als politieagent aan de slag gaan. Voor hun nieuwe opdracht moeten ze undercover gaan als tieners om de oorsprong van een nieuwe drug op te sporen. Maar hebben ze hun eigen schooltrauma’s al voldoende verwerkt om zich ten volle op de zaak te storten?

“Don’t you be fucking with Korean Jesus! He’s busy with Korean shit!”

Het kan zijn dat mijn verwachtingen voor deze 21 Jump Street versie extreem laag waren maar ik heb me alvast kostelijk geamuseerd met deze update. Beide heren regisseurs vegen hun voeten aan het bronmateriaal en gaan er lekker respectloos mee om. De typische politiefilm situaties (zoals achtervolgingen waarbij alles ontploft) worden te kakken gezet net als het ongeloofwaardige uitgangspunt van het hele gegeven zelf. De dialogen zijn bijwijlen erg snedig en de komische timing van beide hoofdacteurs zit er geen seconde naast. Hill en Tatum zijn een onverwacht geslaagd komisch duo en hun pittige bromance draagt de volledige film. De ondersteunende cast laat zich ook van z’n beste kant zien. Zo mag James Franco’s kleine broer Dave de locale dealer uithangen en is Brie Larson (United States of Tara, Scott Pilgrim vs. The World) een leuke love interest. Wie geduld heeft wordt ook beloond met een plezante cameo.

Sony Pictures

“One particle of unobtainium has a nuclear reaction with the flux capacitor, carry the 2, changing its atomic isotoner into a radioactive spider. Fuck you, Science!”

21 Jump Street is een geslaagde komedie die de perfecte balans gevonden heeft tussen platvloerse, infantiele humor en de betere buddy comedy. Een aanrader voor wie nog eens een avondje goed de lachspieren wil oefenen.

[nggallery id=22]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.