Review: Being Flynn

Benelux

Rating: ★★★☆☆
Being Flynn is een erg klassiek drama van American Pie en About a Boy-regisseur Paul Weitz. Vader Jonathan Flynn (Robert De Niro) en zoon Nick Flynn (Paul Dano) claimen beiden de rol van verteller van hun verhaal. Dat verhaal begint lang nadat Jonathan vrouw en kind verliet voor een zwervend bestaan en lang na de dood van Nicks moeder. Al die jaren bewaarde Nick de talrijke brieven van zijn afwezige en criminele vader. Honderden loze beloftes van voorspoed en literair succes. Het is pas wanneer vader door toenemende frustraties en alcoholmisbruik op straat belandt dat hij noodgedwongen contact opneemt met zijn zoon.

Benelux

Weitz bewijst met Being Flynn een goed oog voor detail te hebben. Vooral de humanistische manier waarop hij de daklozen en het leven in het opvangcentrum afbeeldt, getuigt van zijn talent als verteller. De zwaardere scènes zijn op een slimme manier gemonteerd zodat de neerwaartse spiraal pakkend maar niet deprimerend wordt. De feilloze timing leidt er echter toe dat de film iets te gaaf overkomt om echt te raken.

All right Nicholas, you can have it. You have the last word.

Uiteindelijk is Being Flynn volledig afhankelijk van de geloofwaardigheid van de hoofdpersonages. Robert De Niro keert eindelijk terug naar zijn niveau uit de tijd van Casino en Sleepers en Julianne Moores overtuigingskracht en schoonheid zijn een constante. Paul Dano bewijst wederom dat hij zijn rollen weet uit te kiezen én dat hij een klasse-acteur is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.