Aan het woord: Adrianne Palicki over G.I. Joe: Retaliation

Paramount Pictures

Paramount Pictures

G.I. Joe, dat is grote geweren, gespierde helden en vooral een hoop knallende actie. Niet anders is het in G.I. Joe: Retaliation, de laatste nieuwe telg in de reeks. Patsers als Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Bruce Willis en Channing Tatum krijgen er een vrijgeleide om naar hartelust hun ding te doen. Het vrouwelijke schoon vinden we terug in de vorm van Adrianne Palicki. De actrice uit Ohio verdiende haar strepen voornamelijk in verschillende televisieseries. Haar overstap naar het grote scherm bracht haar naar verschillende actiefilms. Na rollen in Legion en Red Dawn bewijst Palicki in G.I. Joe: Retaliation nogmaals dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Naar aanleiding van de DVD release eind juli brengt Supercalifragilistic je een interview met deze nieuwe killer babe.

Hey Adrianne. Je bent geweldig in G.I. Joe: Retaliation, zeker in de actie scènes. Ben je op militair trainingskamp geweest voor het filmen begon?
Ja. We hadden op zijn minst acht uur training per dag en werkten met Harry Humphries, één van de oorspronkelijke Navy Seals. We hadden zowel stunttraining als algemene training. Wanneer ik dan ’s avonds rond acht uur thuis kwam kon ik wel huilen van vermoeidheid. Dat deden we vijf weken aan één stuk, in Los Angeles. Wanneer we in New Orleans waren, waar we de film draaiden en wapentraining hadden, was het niet meer zo zwaar.

Paramount Pictures

Je hebt al vele fysieke rollen gehad in het verleden. Heeft dat geholpen?
Dat hielp zeker. Voor Wonder Woman kreeg ik man-tegen-man gevechtstraining, en voor Red Dawn was er een militair kamp, maar ik wenste dat het allemaal in een Four Seasons hotel plaatsvond. Ze gaven ons de militaire keuken, we zaten in de rimboe. Ik kreeg er wel wapentraining, dus had ik al wat ervaring en dat hielp.

Journalisten vragen jou vaak ‘hoe voelde het om omringd te zijn door een cast van sterke mannen op de set van G.I. Joe: Retaliation?’ Ik hou van jouw antwoord hierop.
Ja, ik zeg dan gebruikelijk ‘waar zijn de grote, sterke mannen? ‘ Ik was erop aan het wachten om hen te ontmoeten. Nee, ik had een hele hoop plezier met de jongens. Er waren enkele vrouwen op de set en er waren momenten wanneer ik wat ‘girl time’ nodig had.

Kan je ons in het kort vertellen wat er gebeurt in G.I. Joe: Retaliation.
Zeker. Wat gebeurt er niet? De regering van de VS wordt omvergeworpen door COBRA en de G.I. Joes worden het slachtoffer van een onverwachte aanval. We worden gedwongen om overeind te krabbelen en ons te verenigen om deze gigantische dreiging te overkomen. Er is iemand binnen de regering die verantwoordelijk is en wij proberen te ontdekken wie dat is.

Het is Dick Cheney, toch?
Ja, absoluut. Maar ik hak per ongeluk zijn hoofd er af.

We maken uiteraard een grapje over Dick Cheney, maar je personage Lady Jaye, is hard. Is het iemand met wie ik het niet aan de stok wil krijgen?
Je wilt niet met haar voeten spelen. Lady Jaye is een van de weinige vrouwen bij deze groep van militaire kerels. Ze is de intelligente van de groep en een wapenspecialist. Ze heeft ook nogal een ego en zoals de meeste van de personages zet ze een façade op. Ze wilt bewijzen dat ze hard is en mee kan met deze jongens. Tijdens het verloop van het verhaal krijgen we de barstjes in elk van de personages te zien. Je krijgt zeker haar kwetsbaarheid te zien.

Paramount Pictures

Bruce Willis speelt ook mee in de film. Hoe was het om met de ster uit Die Hard  samen te werken?
Wie? Ik weet niet wie dat is. Nu ja, ik was toen ook slechts dertien jaar.

Ach kom op.
Ok, Bruce was mijn eerste liefde. John McClane uit Die Hard. Wat wil je nu?!

Heb je hem verteld dat hij je eerste liefde was? 
Nee. Goeie god nee.

Hoe was Bruce? Wanneer je hem ontmoet is het moeilijk te zeggen of hij je leuk vindt of in het gezicht wil slaan. Hij heeft altijd die ene strenge blik, met zijn kin lichtjes omhoog getild.
Ik vind hem fantastisch. Hij is een icoon. Het gescherts dat we met hem hadden op de set was geweldig. Hij hield ons scherp. Dat is wanneer de beste dingen naar boven komen, wanneer je buiten het script gaat. Maar wanneer hij op de set kwam, vuurde hij ons echt aan, op zijn zachtst gezegd. Hij was speels, maar is de oorspronkelijke ‘bad ass’. Er waren momenten waarop ik samen met hem een scène speelde en hij me een blik gaf waarop ik enkel kon denken ‘Wauw, het is John McClane!’ Het was surreëel.

Dwayne Johnson zei dat hij goede vrienden is met Bruce Willis en dat ze al jaren vrienden zijn.
Echt? Dat wist ik niet.

Paramount Pictures

Loog ‘The Rock’ daar dan over?
Je moet niet alles geloven wat Dwayne Johnson vertelt. Hij is een grote leugenaar.

Ach kom op. Serieus. Hoe is ‘The Rock’? Eet hij op de set al het eten op? Laat hij iets over aan het buffet voor de rest van de cast?
Hij heeft wel een kind opgegeten op een zeker moment. Maar nu serieus, hij is altijd aan het eten. Elk uur moet hij iets eten. Hij brengt zijn eigen Tupperware mee en je ziet hem constant eten. Maar, ik hou van hem. Hij is fysiek impressionant, maar eigenlijk een grote softy.

Je hebt met enkele echt Navy Seals gewerkt die net terugkwamen van een opdracht in Afghanistan. Hoe waren zij? Ik kan me voorstellen dat ze blij waren om Afghanistan te wisselen voor een set met Adrianne Palicki. Je moest jezelf waarschijnlijk wapenen om ze weg te houden, niet?
Nee, ze waren erg lief en vriendelijk, al gaven ze ons wel een hoop miserie. Ze zeiden ons wat we fout deden en hadden er een hoop plezier in. Ze zitten zelf ook in de film.

Het moet leuk geweest zijn om een film te maken in New Orleans. Het is een geweldige feeststad. Ben je vaak uit gegaan?
Ja. Wat ik het leukst vond aan New Orleans waren de verbazingwekkende diners die uren en uren duurden. Er was lekkere wijn en geweldig eten. Lorenzo di Bonaventura (de producer van de film, red.) heeft dat goed geregeld.

Er zit duidelijk heel wat actie in de film, maar is er ook humor?
Er is zelfs een hele hoop humor aanwezig. Humor, in mijn opinie, maakt een held menselijk. Kijk naar John McClane en hoe sarcastisch hij was. Het zorgt ervoor dat het publiek zich verbonden voelt met het personage. Ze denken ‘dat zou ik kunnen zijn’.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.