Blu-ray review: Jobs

EOne

EOne

Rating: ☆☆☆☆☆

Sinds een paar weken is de zoutloze biopic Jobs ook op dvd en blu-ray te verkrijgen. Zo ondernemend, visionair en gedreven als het titelpersonage was, zo banaal, nietszeggend en flauw is deze tenenkrullend slechte biografie die werkelijk voor geen meter weet te boeien.

Jobs

Eone

De film kreeg in de zalen een pak meer aandacht dan wenselijk omwille van de dood van Apple-goeroe Steve Jobs, die duidelijk beter verdiende dan dit onding. Alle slechte eigenschappen die je maar kan bedenken omtrent biopics zijn netjes aanwezig: een flauwe opeenstapeling van historische fait-divers, stroperige aanvullingen die niet ter zake doen en een alarmerende simplificatie van de werkelijkheid die het allemaal wat beter verteerbaar moet maken.

Dat dit soort films de neiging heeft te evolueren tot een hagiografie is lang niet zo erg als het feit dat het allemaal ook nog eens routineus, banaal en zonder enige vorm van inspiratie in beeld is gezet.

Jobs is het soort prent waarvan de makers hopen dat het charisma van de figuur die ze behandelen voldoende afstraalt op het materiaal om hen te ontslaan van elke vorm van degelijk filmwerk. Het resultaat is saaier dan het staren naar opdrogende verf.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.