DVD review: Epic

Blue Sky

Blue Sky

Rating: ★★½☆☆

Epic is een film van Blue Sky Studios, bekend van o.a. de Ice Age-films en Rio. Voor de regie van Epic viel Blue Sky terug op Chris Wedge, regisseur van de eerste Ice Age én medeoprichter van het bedrijf.

We’re all individuals, but we’re still connected. No one’s alone

Fox

Regie: Chris Wedge
Cast (stemmen): Amanda Seyfried (M.K.), Josh Hutcherson (Nod), Colin Farrell (Ronin), Christoph Waltz (Mandrake), Beyoncé Knowles (Queen Tara), Jason Sudeikis (Bomba)
Muziek: Danny Elfman

Marie Katherine, kortweg MK, gaat na het overlijden van haar moeder terug bij haar vader wonen, de verstrooide professor in het verhaal. Ze is vrij sceptisch over zijn queeste naar kleine mensjes die in het bos wonen. Maar tijdens een windvlaag die voor een storm moet doorgaan, maakt ze kennis met Tara. Tara is diegene die de wereld gaat redden van het duister. Aangezien ze sterft voor ze haar doel bereikt, wordt MK verkleind en gaat de strijd op haar manier aan.

When I get big again, I’m so coming back here with a box of bug spray

Fox

Het verhaal is gebaseerd op het boek The Leaf Men van kinderboekenschrijver William Joyce. Het is de tweede keer in korte tijd dat een verhaal van Joyce de weg naar de bioscoop vind: ook Rise of the Guardians uit 2012 was gebaseerd op een boek van zijn hand. Al met al is Epic geen slechte animatiefilm, maar deze film had teveel gelijkenissen met Alice in Wonderland en Arthur & The Minimoys. De kleurrijke beelden van bloemetjes en bijtjes waren dan het enige mooie in deze prent. Er kon zelfs geen liedje af, alhoewel de stem van Tara ingesproken was door Beyoncé. Spijtig, maar dit kost de prent een halve punt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.