DVD Review: Eyjafjallajökull

Cinéart

Cinéart

Rating: ★★☆☆☆

Als de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull uitbarst, ligt in grote delen van Europa het vliegverkeer stil. Voor de gescheiden Alain en Valérie is het een ramp: ze willen op tijd bij de bruiloft van hun dochter komen. Ze krijgen daarvoor drie dagen. In die tijd moeten ze van Duitsland tot in Griekenland geraken. De enige optie is een gezamenlijk reis maken, ter land, ter zee en in de lucht in deze Eyjafjallajökull.

Cinéart

Regie: Alexandre Coffre
Cast: Valérie Bonneton, Dany Boon, Denis Ménochet
Muziek: Thomas Roussel

Natuurlijk duurt het niet lang voor de twee elkaar letterlijk in de haren vliegen. En elkaar de loef af beginnen te steken. De vraag is namelijk niet zozeer wie er eerst op hun bestemming geraakt, maar wel wie dat doet met de meeste kledij en met met het minste bloedvergieten. Tussen het geruzie door achterhalen we ook waar het tussen de twee is fout gelopen. De twee leggen de meer dan 2300 kilometer overwegend af ter land met de hulp van een veel te dure Porsche, een bus vol supporters, een rijdende Ark (for real), een gestolen bestelwagen en zelfs een politieauto.

Het is jammer dat de drie scenaristen Alexandre Coffre, Yoann Gromb en Laurent Zeitoun niet veel verder komen dan het bedenken van een vrij voorspelbare roadmovie.

Cinéart

De aswolk die de vulkaan Eyjafjallajökull uitspuwde is enkel de premisse voor de race tegen de klok die dit ex-koppel onderneemt. Het is het best vergelijkbaar met een kruising tussen Danny de Vito’s War of the Roses en John HughesPlanes, Trains and Automobiles.

Valérie Bonneton gaat all the way met haar heel expliciete mimiek. De haat en afgunst die ze na al die jaren voor haar ex-man heeft opgespaard vuurt ze op hem af met opengesperde ogen. Dany Boon pakt het iets subtieler aan en gaat voor de Louis de Funès aanpak: met veel verontwaardigde grimassen en piepstemmetjes. Maar beide komieken kunnen deze komedie niet naar een hoger en grappiger niveau tillen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.